Bu Haber Boşnaklar İçin Çok Önemli.. Asla kahve içmemesi gereken on bir insan türü » Boşnak HaberBoşnak Haber

3 Mayıs 2024 - 06:19

Bu Haber Boşnaklar İçin Çok Önemli.. Asla kahve içmemesi gereken on bir insan türü

Bu Haber Boşnaklar İçin Çok Önemli.. Asla kahve içmemesi gereken on bir insan türü
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 22:19

Kahve bir sağlık iksiri olarak tanımlanabilir. Prostat kanseri, kalp yetmezliği, hatta işitme kaybı riskini azalttığı ve kilo vermemize de yardımcı olduğu bulunmuştur.

Bununla birlikte, bazı insanlar için olumlu yan etkilerden daha olumsuz olabilir. Beslenme uzmanları, hangi insanların kahve içmeyi atlamaması gerektiğini keşfetti.

İrritabl bağırsak sendromu olan kişiler

Kahve, düzenli bağırsak hareketlerine sahip olmamıza yardımcı olabilir, ancak irritabl bağırsak sendromunun ana semptomu olan ishal olasılığını da artırır. Bu nedenle bu rahatsızlığınız varsa kahveyi sınırlamanız veya tamamen tüketmemeniz önerilir.

Glokomlu insanlar

Yakın tarihli bir araştırmaya atıfta bulunan Angel Planells’e göre, glokomlu kişilerde kahve tükettiklerinde göz içi basıncı artıyor, bu nedenle bu içeceğin tüketiminin sınırlandırılması ve tüketilmemesi önerilir, ancak bu konuda ek araştırmalara ihtiyaç vardır.

Aşırı aktif mesanesi olan insanlar

Diyetisyen Sue Heikinen, kafein alımının idrara çıkma sıklığını ve aciliyetini artırabileceğini söylüyor. Bu yüzden uzun yolculuklardan önce kahveden uzak durmakta fayda var.

Kalp sorunları olan insanlar

Kafein, kan basıncında ve kalp atış hızında geçici bir artışa neden olabileceğinden, mevcut kalp hastalığı olan herkesin kahve içmenin güvenli olup olmadığı ve ne kadar içilebileceği konusunda doktorlarıyla konuşması önemlidir.

Hamile kadın

Amerikan Obstetrik ve Jinekoloji Koleji, hamile kadınların düşük, erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebek riskini azaltmak için kafeini günde 200 miligram ile sınırlamasını önermektedir. Bu, hamile kadınların günde iki fincandan fazla kahve tüketmemesi gerektiği anlamına gelir.

emziren anneler

Kafein uyarıcı ve idrar söktürücü olduğu için emziren bir annenin dehidrasyon riski altında olabileceği endişesi vardır. Amerikan Hamile Kadınlar Derneği, hamilelik ve emzirme döneminde mümkün olduğunca kafeinden kaçınmayı önerir.

Uyku bozukluğu olan kişiler

Daha fazla enerji istediğimizde kahveye uzanırız. Uyku kalitesini etkiler, bu da yatmadan en az altı saat önce içmekten kaçınmanız gerektiği anlamına gelir.

Kaygısı olan veya panik atak eğilimi olan kişiler

Diyetisyen Kelli McGrane, “Kafein, bazı insanlarda kaygıyı daha da kötüleştirebilen bir uyarıcıdır” diyor.

“Düzenli olarak endişe veya panik atak yaşıyorsanız, kafeinli kahve alımını önlemeyi veya azaltmayı düşünün” diye uyardı.

İshalden muzdarip insanlar

Bazı insanlar sabah kahvesinin sindirimi hızlandırdığına yemin eder, ancak ishal ile mücadele ediyorsanız bu etki istenmez. Sıcak sıvıların genellikle bağırsakları uyardığı bilinmesine rağmen, bu durumda kafeinli kahve daha iyi bir seçim olabilir.

Epilepsili insanlar

Çalışma sınırlı olmakla birlikte, aşırı kahve tüketiminin artan epileptik nöbet sıklığı ile ilişkili olduğu gösterilmiştir.

Gastroözofageal reflü olan kişiler

Kafein, yemek borusu ve mide arasındaki kapakçık olan alt yemek borusu sfinkterini gevşetebilir. Bu, asidik mide içeriğinin yemek borusuna girmesine neden olarak gastroözofageal reflü gibi hoş olmayan semptomlara neden olabilir.

YORUM YAP