Araç Muayene Ücretlerine Büyük Zam Geliyor..Zam Oranı Bakın Ne Kadar ? » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Nisan 2024 - 04:39

Araç Muayene Ücretlerine Büyük Zam Geliyor..Zam Oranı Bakın Ne Kadar ?

Araç Muayene Ücretlerine Büyük Zam Geliyor..Zam Oranı Bakın Ne Kadar ?
Son Güncelleme :

14 Ekim 2023 - 22:12

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİNE REKOR ZAM GELİYOR

Dünya gazetesinden Naki Bakır, araç muayene ücretlerine yüzde 60 zam yapılacağını söyledi.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

“Her yıl ekim ayı sonu itibarıyla yurtiçi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) son on iki aylık ortalamasında bir önceki on iki aylık dönemin ortalamasına göre meydana gelen artış, izleyen yılda uygulanacak yeniden değerleme oranını veriyor.

2024 başında çeşitli vergi, ceza, harç ve ücretlere uygulanacak yeniden değerleme oranı, 3 Kasım’da Ekim 2023 enflasyon verileri açıklandığında netleşecek. Yİ-ÜFE’nin eylül sonu itibarıyla düzeyi, yılbaşından geçerli olacak yeniden değerleme oranının yüzde 60 dolayında olacağını gösteriyor. Buna göre gelecek yıl çeşitli vergi, ceza, harç ve ücretler 2023’teki kadar olmasa da yine yüksek oranda artacak.

Ekimde aylık yüzde 5’in üzerindeki üretici fiyat artışı olasılığında ise yeniden değerlemeyi veren on iki aylık ortalamalara göre Yİ-ÜFE artışı bunun da üzerinde gelecek ve Cumhurbaşkanı yetkili olduğu alanlarda indirim-artırım yetkisini kullanmazsa 2024 başında ilgili kalemlerdeki yükümlülükler bu oranda artırılacak.

Yüksek yeniden değerleme oranı ile vergi ve cezaların yüksek oranda artırılması, aynı zamanda 2023 yılındaki yüksek enflasyonunun özellikle dar ve sabit gelirler üzerindeki erozyonunu 2024’e de taşımak anlamına geliyor.”

ARAÇ MUAYENESİ NEDİR?

Her türlü aracın trafiğe çıkabilecek yeterliliğe sahip olup olmadığının kontrolü amacıyla uygulanan standart prosedür “araç muayenesi” olarak adlandırılmaktadır. Söz konusu prosedürler TÜVTÜRK istasyonlarında uygulanmaktadır. Araç muayenesi trafikteki herkesin can ve mal güvenliği açısından son derece önem taşımaktadır. Araç muayenesi ile araçlardaki sorunların tespiti mümkün olmaktadır. Muayene sonucunda var olan sorunlar giderilmektedir. Bunun yanı sıra zorunlu trafik sigortası kontrolünün yapılması da sağlanarak trafik akışı içerisinde olası bir trafik kazası durumunda kişilerin maddi kaybının önüne geçilmiş olmaktadır.

Araç muayenesinde LPG’li araçların hem çevreye hem de doğaya verebileceği zararlar, araçların fren mekanizmaları, emniyet kemerleri, hava yastıkları, aydınlatma sistemleri ve diğer tüm aksamları son derece detaylı olarak incelenmektedir. Fiziksel muayene ile aracın lastikleri, koltukları, yangın söndürme tüpü, üçgen reflektör, ilkyardım çantası, dingilleri ve stepne gibi tüm ekipmanların kontrolü sağlanmaktadır. İncelemeler sonucunda yetersiz olduğu tespit edilen araç donanımlarının araç sahibi tarafından giderilmesi istenmektedir. Otomobil muayene ücretleri hakkında araştırma yapan kişiler “Araç muayene ücreti ne kadar?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. TÜVTÜRK araç muayene ücretleri her yıl güncellenmektedir. Araç fenni muayene ücretinde 2023 yılı itibariyle güncellemeler gerçekleştirilmiştir. Genel muayene ücreti taşıtın tipine bağlı olarak değişmektedir. Muayene ücreti TÜVTÜRK istasyonlarında tahsil edilebilmektedir.

 

Kaynak: https://www.gunboyugazetesi.com.tr/arac-muayene-ucretlerine-buyuk-zam-geliyor-tuvturk-ve-ulastirma-bakanligindan-flas-230902h.htm

YORUM YAP