Dar al Arkan yöneticisi Tareq al Nabulsi ve Real Engineering Saraybosna operasyonları direktörü Emir Feroviç, ZDK Başbakanı Spahija Kozliç, Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanı Mirsad Hadziç ve Ekonomi Bakanı Zlatko Jeliç ile görüştü.

Arap yatırımcı 55 hektarlık bir arazi satın aldı ve üzerinde otel, beraberinde tesisler, dinlenme merkezleri, villalar, bisiklet yolları, adrenalin parkları ve diğer tesislerin bulunduğu bir kompleks inşaatı planlandı.

Yatırımcı, önümüzdeki 10 yıl içinde birkaç aşamada on milyonlarca avro yatırım yapmayı planlıyor ve yalnızca ilk aşamada ortak altyapı inşaatına 10 milyon avro yatırım yapacak.

Toplantıda, söz konusu alan için mekansal planlama dokümantasyonunun hazırlanmasının sürdüğü belirtildi. ZDK Hükümeti’nin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği ve gerekli izinlerin alınması ve çalışmaların başlatılması için ZDK Meclisi ve Belediye tarafından mekansal planlama belgelerinin kabul edilmesinin gerekli olduğu belirtildi. Vareš’in gerekli idari prosedürleri yerine getirmesi.

Hükümet temsilcileri bu projenin gerçekleştirilmesine tam destek vererek, bu kantonun kurumlarının tüm alanlarda yatırımları çekmek için koşullar yaratma konusundaki kararlılığını teyit ettiler.