Saraybosna'da "Uyuşturucu: Özgürlüğün Sonu Semineri" Düzenlendi » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 02:20

Saraybosna’da “Uyuşturucu: Özgürlüğün Sonu Semineri” Düzenlendi

Saraybosna’da “Uyuşturucu: Özgürlüğün Sonu Semineri” Düzenlendi
Son Güncelleme :

25 Kasım 2016 - 18:31

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Balkanlar’da başlattığı “Uyuşturucu ile Mücadele Programı” kapsamında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da “Uyuşturucu: Özgürlüğün Sonu Semineri” düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Balkanlar’da başlattığı “Uyuşturucu ile Mücadele Programı” kapsamında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da “Uyuşturucu: Özgürlüğün Sonu Semineri” düzenlendi.

Saraybosna’daki bir otelde düzenlenen seminere Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Yeşilay Dış İlişkiler Koordinatörü Ahmet Zeki Olaş, Bosna Hersek’teki Zenica Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Mirnes Telalovic ve Yeşilay Bosna Hersek Başkanı Prof. Dr. Redzo Causevic katıldı.

Büyükelçi Koç, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, uyuşturucunun sınırları olmayan ve uluslararası iş birliği gerektiren bir problem olduğuna işaret ederek “İş birliğinin her alanda yapılabileceğini gösteren bu somut projenin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Atalay da bugünkü programla İHH olarak Balkanlar’da 6 ülkeyi kapsayan Uyuşturucu ile Mücadele Programı’nı başlattıklarını söyleyerek “Amacımız, gençleri ve aileleri uyuşturucu konusunda bilinçlendirmek, uyuşturucunun bu gençlere ulaşmasını engellemek.” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu trafiğinde en önemli güzergahın Güney Asya, Türkiye ve Balkanlar olduğuna dikkati çeken Atalay, uyuşturucunun hem Türkiye hem de Balkanlar’daki gençler için tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Olaş ise Yeşilay’ın Bosna Hersek’te de bir temsilciliği olduğunu anımsatarak “Balkanlar bizim için öncelikli bir bölge. Biz genel anlamda dünyada yürüttüğümüz teşkilatlanma çalışmaları çerçevesinde 34 ülkede Yeşilay kuruluşuna öncülük ediyoruz.” dedi.

İHH’nın başlattığı “Uyuşturucu ile Mücadele Programı” kapsamında basılan 10 bin adet Boşnakça ve 15 bin adet Arnavutça kitabın 6 ülkede dağıtılmasının planlandığı bildirildi.

Saraybosna’daki İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi, Yunus Emre Enstitüsü, Ziraat Bankası, Türk Hava Yolları ve Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün de desteklediği program, Saraybosna’daki seminerle başlatıldı.

Program kapsamında düzenlenecek uyuşturucu bağımlılığına karşı bilinçlendirme ve eğitim programları, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya’da gerçekleştirilecek etkinliklerle 2017 yılı sonuna kadar sürecek.

Kaynak: http://www.haberler.com/saraybosna-da-uyusturucu-ozgurlugun-sonu-semineri-8994950-haberi/

1

YORUM YAP