Saraybosna'da Kayak Sezonu Açıldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

17 Nisan 2024 - 23:20

Saraybosna’da Kayak Sezonu Açıldı

Saraybosna’da Kayak Sezonu Açıldı
Son Güncelleme :

15 Aralık 2015 - 13:59

Saraybosna yakınlarındaki Jahorina Kayak Merkezi’nde düzenlenen törenle, kayak sezonu resmen açıldı

JAHORINA – Bosna Hersek‘in başkenti Saraybosnayakınlarındaki Jahorina Kayak Merkezi‘nde, kayak sezonunun resmi açılışı yapıldı.

Jahorina Olimpiyat Merkezi Müdürü Velibor Lazarevic, açılışta yaptığı konuşmada, geçen sezonun son derece başarılı geçtiğini belirterek, bu sezon da kayak severler için iyi hazırlandıklarını kaydetti.

Doğu Saraybosna Belediye Başkanı Nenad Samardzija, Jahorina Kayak Merkezi‘nin Bosna Hersek‘in gelişimine katkı sağladığını ifade ederek, son 20 yıldır kayak merkezinde hiçbir kazanın yaşanmadığını ifade etti.

Bosna Sırp Cumhuriyeti Turizm ve Ticaret Bakanı Danışmanı Aleksandar Duric de kayak sezonuiçin başarı temennisinde bulunarak, “Son dönemde, İngiliz basınından Telegraph, Jahorina’yı gidilecek 10 yer listesine aldı. Bu gelişme de turistlerin gelişi açısından sezonu oldukça etkileyecektir” dedi.

Bosna’daki savaş sırasında hasar görmeyen Jahorina Kayak Merkezi, başkent Saraybosna‘ya 28 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kentin diğer kayak merkezleri İgman ve Bjelasnica’ya oranla çok daha geniş kayak pistlerine sahip olan Jahorina’da, kayak krosu, kızak, gece kayağı ve yürüyüş için uygun alanların yanı sıra kayak okulları ve kayak servisi de bulunuyor.

Kaynak: http://beyazgazete.com/haber/2015/12/12/saraybosna-da-kayak-sezonu-acildi-3011386.html

YORUM YAP