Hidayet Türkoğlu'na TBF'de görev » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 02:23

Hidayet Türkoğlu’na TBF’de görev

Hidayet Türkoğlu’na TBF’de görev
Son Güncelleme :

17 Kasım 2015 - 0:00

NBA’deki kariyerini noktalayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu’nda üst düzey yönetici (CEO) oldu.

 

İSTANBUL

Hyatt Regency Otel’de gerçekleştirilen ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile Hidayet Türkoğlu’nun katıldığı basın toplantısında, Türkoğlu’nun federasyondaki yeni görevi açıklandı.

Harun Erdenay, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Hidayet Türkoğlu’nun uzun yıllar milli takım kaptanlığı yaptığını hatırlatarak, “NBA’de oynayıp da Avrupa’da milli takımda en uzun süre hizmet etmiş oyuncudur. Başka hiçbir NBA oyuncusunun bu yüzdeyi başardığına inanmıyorum. Değişik bir vizyonu var. 15 sene üst üste NBA’de oynadı. Yönetim kurulu olarak karar aldık. Hidayet, bundan sonra liglerimizde, milli takımlarımızda ve sponsorlardan sorumlu CEO olacak” diye konuştu.

Türkoğlu: Tecrübeler edindim

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yeni üst düzey yöneticisi Hidayet Türkoğlu ise oyunculuk kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri yöneticiliğinde kullanmaya çalışacağını ifade etti.

NBA’deki 15 yıllık kariyerini noktaladığını hatırlatan Türkoğlu, “Gerek basketbol olarak gerek basketbol dışında çok tecrübeler edindim. Tecrübelerimi paylaşıp Türk basketbolunun daha iyi yerlere gelmesi için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.

Kendisi için yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Hidayet Türkoğlu, “Basketbolun gelişimi, sporcu ve tesisleşme anlamında, seyircilerin maça gelmesi konusunda çok tecrübeler edindim. Genç arkadaşlarıma yardım etmek istiyorum. Vizyonlarını biraz daha geliştirmeleri için düşüncelerim olacak. Maçlardaki talebi artırmak için görüşlerim var” değerlendirmesinde bulundu.

Kısa vadedeki planları

Yeni görevi konusunda neler yapmayı planladığı yönündeki soruyu yanıtlayan Hidayet Türkoğlu, ilk hedefinin milli takım olacağını belirterek, “Olimpiyat elemelerini evimize alırsak, olimpiyatlara gitmek için kurulacak bir ekip oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

KAYNAK:AA http://www.aa.com.tr/tr/spor/hidayet-turkogluna-tbfde-gorev/474340

YORUM YAP