Dodik'te Sırbistan Liderlerine: Bosna Hersek'te Tehdit Altındayız » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 05:38

Dodik’te Sırbistan Liderlerine: Bosna Hersek’te Tehdit Altındayız

Dodik’te Sırbistan Liderlerine: Bosna Hersek’te Tehdit Altındayız
Son Güncelleme :

31 Aralık 2016 - 13:13

Zeynep Işıl Hamzıç. Bosna Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milorad Dodik, Belgrad’da Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ve Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile bir araya geldi.

Bosna Hersek – Sırbistan ilişkileri ve bölgedeki gelişmelerin masaya yatırıldığı görüşmelerde Dodik, Bosna Hersek’teki durumun oldukça karmaşık olduğunu ve Bosnalı Sırpların sürekli olarak Batı ülkelerinin bu ülkedeki temsilcilerinin, özellikle de ABD Büyükelçiliği’nin baskısı altında olduklarını ileri sürdü.

Dodik, Sırp Cumhuriyeti’nin tehdit altında olduğunu ve Bosnalı Sırpların da Bosna Hersek toplumu içerisinde kendilerini haklarından mahrum edilmiş hissettiklerini iddia etti.

Nikoliç: Bosna Hersek’i Tehdit Edecek Bir Şey Yapmıyoruz

Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ise Sırbistan’ın Bosna Hersek’i tehdit edecek hiçbir şey yapmadığını ve sadece Sırp Cumhuriyetiyle ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi.

Sırbistan olarak Sırp Cumhuriyeti’nin gelişmesi ve geleceğinin güvence altına alınması için çaba gösterdiklerini söyleyen Nikoliç, Dodik’in kendisine yaptığı tartışmalı 9 Ocak “Cumhuriyet Günü” kutlamalarına katılmayı da kabul etti.

Kaynak: Zambak.ba

manset4865-ydtqs25rumhq9um413ko

YORUM YAP