Bosnalı sanatçının anıları Arter'de sergileniyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 20:55

Bosnalı sanatçının anıları Arter’de sergileniyor

Bosnalı sanatçının anıları Arter’de sergileniyor
Son Güncelleme :

24 Aralık 2015 - 13:07

Bosnalı sanatçı Šejla Kamerić’in anılarından ve hayallerinden hareketle gerçekleşen resim sergisi “Bim Bam Bom Çarpınca Kalp”, 28 Şubat’a kadar Arter’de sanatseverleri ağırlayacak.

Bosnalı sanatçı Šejla Kamerić’in “Bim Bam Bom Çarpınca Kalp” başlıklı sergisi sanatçının işlerinden kapsamlı bir seçkiyi bir araya getiriyor.

Kamerić, resimlerinde kendi deneyimlerinden, anılarından ve hayallerinden hareketle şekillenen işleri, zor zamanlarda hayatın inceliklerinin bir kenara itilemeyeceğini hatırlatıyor ve bu yolla karmaşık bir psiko-coğrafi manzarayı gözler önüne sererken, insanın direnme gücünü de vurguluyor.

Serginin bir punk-rock şarkısının sözlerinden alınan başlığı, hayata ve aşka dair ortak bir çelişkiyi akla getiriyor. Nedensiz bir neşe ile kaybetme korkusunun sürekli bir arada varoluşunu sunan resimler sergisinde video, fotoğraf, yerleştirme ve heykel gibi çeşitli mecralardaki işlerin yanı sıra, sanatçının bu sergi için ürettiği üç yeni yapıt da gösteriliyor.

Kamerić’in işlerinin çoğu sanatçının Bosna Savaşı’na (1992–1995) dair deneyimlerine ve anılarına dayanıyor. En çok bilinen yapıtlarından biri olan 2003 tarihli “Bosnalı Kız”, Kamerić’in kendi portresi üzerine yerleştirdiği bir grafitiden oluşuyor.

Sergi pazartesi günleri hariç hafta içi her gün 28 Şubat’a kadar Arter’de sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

 

KAYNAK: http://www.istanbulajansi.com/haber/bosnali-sanatcinin-anilari-arterde-sergileniyor/43592

YORUM YAP