Bosna Soykırımının İki Katiline 15'er Yıl Hapis Cezası Verildi ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 22:34

Bosna Soykırımının İki Katiline 15’er Yıl Hapis Cezası Verildi !

Bosna Soykırımının İki Katiline 15’er Yıl Hapis Cezası Verildi !
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2023 - 21:27

Al Jazeera muhabiri Aida Hadžimusić’in bildirdiğine göre, Sırbistan Devlet Güvenlik Servisi’nin (SDB) eski başkanları Jovica Stanišić ve Franko Simatović 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
“Mekanizmanın ilk derece mahkemesi tarafından verilen 12 yıl hapis cezasının değiştirildiğini ve ikinci derece davasında Stanišić ve Simatović’in 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldığını söylemek çok önemlidir. Hadžimusić, Temyiz Dairesi’nin Stanišić ve Simatović’in savunmasından gelen tüm Stanišić ve Simatović, Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması Temyiz Heyeti’nin ikinci derece kararı vermesinin ardından, suçlandıkları Bosna-Hersek’teki tüm belediyelerde suç işlemekle itham edildiler.itirazları kesinlikle reddettiğini ve Savcılığın itirazlarını kısmen kabul ettiğini söylemek de çok önemli” dedi.Temyiz Dairesi, iddia makamının itirazını kabul etti ve amacı Bosna ve Hersek’teki savaş süresince Sırp olmayan nüfusu şiddet yoluyla ortadan kaldırmayı amaçlayan Ortak Suç Teşebbüsünden (JCEU) sorumlu oldukları sonucuna vardı.

Bu kararla sanıklar Bijeljina, Zvornik, Doboj, Trnovo, Bosanski Samac ve Sanski Most’ta da suçlu bulundu.

Temyiz Dairesi, Stanišić’in 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Yargılama Dairesi kararına karşı savunmasının dört gerekçesini de reddetti.

Kaynak: https://sandzakpress.net/stanisic-i-simatovic-osudjeni-na-po-15-godina-zatvora/

YORUM YAP