Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et ihracatı » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 17:16

Bosna Hersek’ten Türkiye’ye et ihracatı

Bosna Hersek’ten Türkiye’ye et ihracatı
Son Güncelleme :

02 Şubat 2016 - 19:20

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Sarovic, 2016’da Türkiye’ye 10 bin ton et ihracatı için kontenjan açılmasını beklediklerini söyledi.

Sarovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek’in bu yıl da imkanları doğrultusunda Türkiye’ye et ihraç etmek istediğini belirterek, “Bu yıl da Türkiye’ye 10 bin ton et ihracatı için kontenjan açılmasını bekliyoruz. Rakam, 2015 yılında da bu civardaydı. Bu rakamın üzerinde ihracatın şu an için mümkün olmadığını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Et ihracatı ile ilgili Türk tarafının ihale yapmasını beklediklerinden ocak ayında ihracat gerçekleşmediğini aktaran Sarovic, bu ihalenin önümüzdeki dönemde yapılacağını belirtti.

Sarovic, ihraç edilen etlerin Bosna Hersek menşeli olmaması nedeniyle Türkiye’nin anlaşmayı iptal ettiği yönündeki iddialara ilişkin, “Türk tarafından aldığımız bilgilere göre, Bosna Hersek et ihraç etmeyi sürdürecek” dedi.

Sorumluluklarını yerine getirerek, bu anlaşmayı suistimal etmeye çalışanlara yaptırım uygulayabileceklerini Türkiye’ye göstermek istediklerini vurgulayan Sarovic, “Bu iş, Bosna Hersek’in ve üreticilerimizin çıkarına olmalı, bunu suistimal etmek isteyen grupların değil” şeklinde konuştu.

AA

 

KAYNAK: http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/bosna-hersekten-turkiyeye-et-ihracati-233291.html

YORUM YAP