Bosna Hersek'te geleneksel 'Kur'an Gecesi' düzenlendi » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 16:22

Bosna Hersek’te geleneksel ‘Kur’an Gecesi’ düzenlendi

Bosna Hersek’te geleneksel ‘Kur’an Gecesi’ düzenlendi
Son Güncelleme :

01 Ocak 2016 - 11:00

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın yanı sıra ülkenin orta kesimlerindeki Kakanj şehrinde, yeni yıla saatler kala geleneksel “Kur’an Gecesi” düzenlendi.

SARAYBOSNA

Bosna Hersek‘in başkenti Saraybosna‘nın yanı sıra ülkenin orta kesimlerindekiKakanj şehrinde, yeni yıla saatler kala geleneksel olarak “Kur’an Gecesi” düzenlendi.

Kakanj şehrindeki kapalı spor salonunda düzenlenen ve Türkiye’den hafızların da Kur’an-ı Kerim okuduğu programa, yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Bosna Hersek İslam Birliği Kakanj Meclisince bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Kur’an Gecesi” kapsamında Türkiye’den gelen hafızlar Furkan Tıraşçı ve İbrahim Çakıllı’nın Kur’an tilaveti, salonu dolduran vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Programda konuşan Saraybosna Müftüsü Dr. Enes Ljevakovic, yılbaşına saatler kala düzenlenen bu etkinliğin artık bir gelenek haline dönüştüğünü kaydederek, programı organize eden İslam Birliği Kakanj Meclisi’ne ve salonu dolduran Kakanj halkına teşekkür etti.

Saraybosna’daki tarihi Çekrekçi Muslihudin Camisi’nde de “Kur’an Gecesi” düzenlendi. İslam Birliği Saraybosna Meclisi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen programa, özellikle gençler ilgi gösterdi.

Muhabir: Kayhan Gül

 

KAYNAK:AA http://aa.com.tr/tr/dunya/bosna-hersekte-yilbasi-oncesi-kuran-gecesi-duzenlendi/499129

YORUM YAP