Bosna Hersek'te DAEŞ Operasyonu » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 21:49

Bosna Hersek’te DAEŞ Operasyonu

Bosna Hersek’te DAEŞ Operasyonu
Son Güncelleme :

12 Ocak 2016 - 20:21

Velika Kladusa’daki operasyonda 3 kişi gözaltına alındı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansına (SIPA) bağlı polis ekiplerince düzenlenen ‘Şam 4’ kod adlı operasyonda, üç kişi gözaltına alındı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bosna Hersek Savcılığının talimatı üzerine Velika Kladusa’daki üç farklı adrese dün ve bugün operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda, ‘yabancı paramiliter oluşumlara katıldıkları’ gerekçesiyle üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

SIPA’dan yapılan yazılı açıklamada, operasyonlarda altı el bombası, üç mayın ile otomatik ve yarı otomatik silahlar, çok sayıda mühimmat, DAEŞ’e ait bayraklar, cep telefonları ve çok sayıda telefon hattı ele geçirildiği kaydedildi.

Bosna Hersek‘te daha önce yapılan ‘Şam’ kod adlı operasyonlarda da DAEŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheliler, ‘terör eylemlerini finanse etmek, teşvik etmek, terör eylemlerine katılacak insanları toplamak ve terörist gruplar organize etmekle’ suçlanmıştı. Bosna Hersek‘teki selefi hareketinin öncülerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Bosnic de 2014 yılındaki ‘Şam’ kod adlı operasyonda gözaltına alınmış ve yargılandıktan sonra 7 yıl hapse mahkum edilmişti.

 

KAYNAK: http://beyazgazete.com/haber/2016/1/12/bosna-hersek-te-daes-operasyonu-3062420.html

YORUM YAP