Bosna Hersek'e Dev Yatırım Yapılacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 19:24

Bosna Hersek’e Dev Yatırım Yapılacak

Bosna Hersek’e Dev Yatırım Yapılacak
Son Güncelleme :

16 Ekim 2015 - 15:03

Bosna Hersek’te BAE merkezli bir şirket binlerce ev, çok sayıda otel, bir hastane ve AVM’den oluşan 4,5 milyar avroluk bir yatırım yapacak

 

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Dubai merkezli bir gayrimenkul şirketinin Bosna Hersek’te 4,5 milyar avroluk bir yatırım yapacağı bildirildi.

Yatırım kapsamında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’yı çevreleyen dört dağdan biri olan Bjelasica’nın eteğindeki Trnovo beldesinde binlerce ev, çok sayıda otel, bir alışveriş merkezi (AVM) ve bir hastane inşa edilecek.

Buroj Gayrimenkul isimli şirket tarafından yapılacak yatırımın temelinin önümüzdeki nisan ayında atılacağı belirtiliyor.

Yatırımla ilgili anlaşmanın imza töreninde konuşan şirket yöneticisi İsmail Ahmed, Bosna Hersek’in turizm için önemli bir merkez olduğuna inandıklarını, bu girişime de bu sebeple başladıklarını kaydetti.

Yüzde 40’tan fazlası Müslüman olan Bosna Hersek’te son yıllarda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden giden turist sayısında ciddi bir artış oldu.

Bosna Hersek’te daha önce de Körfez ülkeleri tarafından çeşitli yatırımlar yapılmıştı ancak söz konusu girişimin bugüne kadar yapılanların en büyüğü olduğu kaydediliyor.

 

Kuveytli bir yatırımcı tarafından Saraybosna’nın 30 kilometre yakınına inşa edilen turizm tesislerinin yarın açılması planlanıyor. Başka bir bölgede ise Suudi bir şirket tarafından 200 villadan oluşan bir site yapılıyor.

Dubai merkezli şirket tarafından yapılan yatırımın ise 2016 sonunda tamamlanması bekleniyor.

 

KAYNAK: http://www.dunyabulteni.net/balkanlar/343403/bosna-herseke-45-milyar-avroluk-korfez-yatirimi?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP