Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak TOBB’u ziyaret etti » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 10:12

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak TOBB’u ziyaret etti

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak TOBB’u ziyaret etti
Son Güncelleme :

09 Kasım 2016 - 15:08

7-8 Kasım 2016 tarihlerinde Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret vesilesiyle Ankara’da olan Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak ve beraberindeki heyet TOBB’u ziyaret etti ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar’ın ev sahipliğindeki çalışma yemeğinde Türk yatırımcılarla bir araya geldi.
Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko ve Saraybosna’ya yeni atanan Türk Büyükelçisi Haldun Koç’un da katıldığı çalışma yemeğinde, TOBB’un faaliyet alanlarını ve çalışmalarını anlatan Ender Yorgancılar, “Bosna Hersek ile mükemmel düzeyde olan siyasi ilişkilerimizin ekonomik hayata da yansıması için elimizden geleni yapmalıyız. Hedefimiz iki ülke arasındaki ticareti en kısa zamanda 1 milyar Euro’ya çıkarmaktır.” dedi.

Türkiye’de ve TOBB’da karşılaştığı misafirperverlikten son derece memnun olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Crnadak ise, daha fazla Türk yatırımcısını Bosna Hersek’e çekmek için gereken tüm reformları hızlıca yapmaya çalıştıklarını ve siyasiler olarak ekonomik ilişkilerin artması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Ziraat Bankası, Koç Holding ve Siterm Isı Sanayi A.Ş.’nin de aralarında bulunduğu Bosna Hersek’teki Türk yatırımcıları ile fikir alışverişinde bulunan Dışişleri Bakanı Crnadak ve beraberindeki heyet, yatırımcıların sorunlarına çözüm bulma konusunda destek sözü verdi.

 

Kaynak: http://tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=7161&lst=Haberler

1

YORUM YAP