'Bilge Kral'ın anısına pedal çevirdiler » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 09:36

‘Bilge Kral’ın anısına pedal çevirdiler

‘Bilge Kral’ın anısına pedal çevirdiler
Son Güncelleme :

19 Ekim 2015 - 10:32

Bosna Hersek’in ‘Bilge Kralı’ olarak anılan ilk cumhurbaşkanı merhum İzetbegoviç’in vefatının 12. yılında yapılan “2. Aliya İzetbegoviç Bisiklet Maratonu” Kovaçi Şehitliği’nde tamamlandı.

SARAYBOSNA

Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç’in vefatının 12. yılı dolayısıyla ülkenin kuzeybatısındaki Bihaç şehrinden başlayan 310 kilometrelik “2. Aliya İzetbegoviç Bisiklet Maratonu”, başkent Saraybosna’daki Kovaçi Şehitliği’nde sona erdi.

Bihaç’tan dün yola çıkan 15 bisikletli, 310 kilometrelik maratonu tamamlayarak merhum İzzetbegoviç’in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliği’ne ulaştı.

Maratonun organizatörlerinden “Yapod” Bisiklet Grubu Sözcüsü Şemsudin Dizdareviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet maratonunu iki etap halinde gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘Bilge Kral’ olarak anılan Aliya İzetbegoviç için düzenledikleri bisiklet maratonunun geleneksel hale gelmesini istediklerini ifade etti.

Geçen yıl ilki düzenlenen maratona 10 bisikletlinin katıldığını anımsatan Dizdareviç, “Bu yıl sayımız 15’e yükseldi. Hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle yola sadece en tecrübelilerimiz çıkabildi. Merhum cumhurbaşkanımıza olan sevgimiz her durum ve koşuldan üstündür” ifadelerini kullandı.

Dizdareviç, Aliya İzetbegoviç’in Bosna Hersek için çok önemli reformlar gerçekleştirdiğine işaret ederek, “Böyle bir lidere sahip olduğumuz için gururluyuz” diye konuştu.

Muhabir: Amina Zorniç, Lejla Bıogradlıja

 

KAYNAK: AA http://www.aa.com.tr/tr/spor/bilge-kralin-anisina-pedal-cevirdiler/447949

 

YORUM YAP