Bakan Zeybekci'den 'Bilge Kral'ın kabrine ziyaret » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 21:29

Bakan Zeybekci’den ‘Bilge Kral’ın kabrine ziyaret

Bakan Zeybekci’den ‘Bilge Kral’ın kabrine ziyaret
Son Güncelleme :

20 Ekim 2015 - 14:59

Ekonomi Bakanı Zeybekci, vefatının 12. yılı sebebiyle “Bilge Kral” Aliya İzzetbegoviç’in başkent Saraybosna’daki kabrini ziyaret etti.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, vefatının 12. yılı sebebiyle Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in, başkent Saraybosna’daki kabrini ziyaret etti.

Boşnaklara bağımsızlık yolunda liderlik eden ve sahip olduğu derin bilgi birikiminden dolayı kendisine “Bilge Kral” denilen İzzetbegoviç’in, Kovaçi Şehitliği’ndeki kabrine çelenk bırakan Zeybekci, dua etti.

Türkiye’nin Saraybosna büyükelçisi Cihat Erginay’ında hazır bulunduğu ziyaret sırasında bir süre kabrin başında okunan Kuran-ı Kerim’i dinleyen Bakan Zeybekçi daha sonra şehitlikten ayrıldı.

Bakan Zeybekçi’nin çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği başkent Saraybosna’da, Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan üçlü iş forumuna katılması bekleniyor.

Ayrıca, Zeybekci’nin Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ve Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç ile de ikili birer görüşme yapması bekleniyor.

AA

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/gundem/bakan-zeybekciden-bilge-kralin-kabrine-ziyaret-210378.html

 

YORUM YAP