İnternet’te çocuklarımızı bekleyen yeni tehlike! Sanal anne babalar.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Nisan 2024 - 05:29

İnternet’te çocuklarımızı bekleyen yeni tehlike! Sanal anne babalar..

İnternet’te çocuklarımızı bekleyen yeni tehlike! Sanal anne babalar..
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2023 - 22:27

Haber: Şevket KOÇ

 

İnternet ve sanal medya her geçen gün bizlere ve ailelere büyük zararlar vermeye devam ediyor.Bunun en son örneği Sanal Dünyada sanal anne ve babalar..Gençlerin özellikle en çok kullandığı sanal yazışma platformu Discordta kendilerini anne ve baba gibi gösterip gençleri yoldan çıkarmaya çalışanlarvar..

Bakın bununla ilgili Twitterda https://twitter.com/dijital_baba/status/1663816814806138880 isimli hesabı kullanan bir kişi gençleri nasıl tuzağa çekildiğini anlatıyor..

-“Bugün paylaştığınız (sanal anne baba) gönderinizdeki durum bizim de başımıza geldi. Bilinçli olarak mı erkek çocuklarını seçiyorlar, anlamadım. Evladım lisede ve o da kendisine sanal anne baba bulmuş. Aslında o bulmamış, onu bulmuşlar.”

-“Yaşları büyük olan bir erkek, bir de kadın. Biri anne olmuş diğeri de baba… Discord denen programda yazışıyorlarmış. Mesela bizimle sorun yaşadığında gidip onlara içini döküyormuş. yaşadığımız şoku tahmin edemezsiniz. İçimiz kan ağlıyor!”

-“Anladığımız kadarıyla çok sistemli ve organize hareket ediyorlar. Bizim öyle oğlumuzla sorunlarımız da çok değil. Öz güveni yüksek, başarılı, gitar çalan, spor yapan ve sosyal bir çocuk. Onu maneviyatsız da yetiştirmedik. Yani deseniz ki oradan yakaladılar…”

 

-“Yüzlerce telefon hatları var nasıl oluyorsa… Arkalarında iz bırakmayacak şekilde mesajlaşıyorlar. Biri ortaya çıkarsa, kapatıp diğer hatla konuşuyorlar. Oğluma kendilerini tanıttıkları isimler sahte, yaşları sahte, şehirleri sahte, her şeyleri sahte….”

-“Beni cehaletle suçlamışlar. Yaşım geçmiş, içim geçmiş, gençlerin dilinden anlamayan eski kafalı anneymişim. Anne babası olduklarına ikna etmişler evladımı. Suçlamıyorum, yazışmalardaki o ikna dilini bana kullansalar ben de inanırdım.”

-“Ben eczacıyım. Eğitimsiz biri de değilim. Ama en büyük hatam evladımın eline telefon vermek oldu. Ona ulaşabilmek için aldığım telefon başıma bela oldu. O kadar sistemliler ki, iki yıldır bu sorunla uğraşıyorum…”

-Bu anne, daha önce paylaştığım “Sanal Anne Baba” başlıklı yazıma istinaden bana bu mesajı gönderdi. O yazımdaki sanal anne baba çocuğu, küçük yaşta cinsel ilişkiyle ikna etmeye çalışmışlardı. Bunların cinsel algıya yönelik başka türlü faaliyetleri de var.

-Çok önceden e-Devlet’ten veri kaçırıldığını 20 milyona yakın TC kimlik numarasının açığa çıktığını yazmış, bir güzel linç edilmiştim. İşte o kaçırılan TC kimlik numaraları şimdi Discrod’da küçük bir ücret karşılığı satılıyor. Alınan o TC’ler ile telefon hattı açtırıyorlar.

-Discord’un içi yaşı küçük çetelerle dolu. Çalınan verileri tasnifleyip satıyorlar. Bu çetelerin bir boy büyükleri bu verilerle çocuklarımıza ulaşıp sanal anne babalık ediyorlar. Onları cinsiyetten, dinden, memleket sevgisinden ve en önemlisi aileden kopartmaya çalışıyorlar.
 
-Sonunda olan çocuklarımıza oluyor. “Ona ulaşmam lazım!” diye ellerine verdiğimiz telefonlar, çocuklarımıza erişmemizi daha imkansız hale getiriyor.Buradan yetkili kişilere sesleniyorum! Discord’u bir inceleyin. Kaynağı ne olursa olsun çalınmış milyonlarca TC kimlik numarası var. Bunlar para karşılığında genç çocuklara sattırılıyor.
 
 
-Bu veriler nereden çalınmış? Kim çalmış? Kim satıyor? Kim alıyor? Kimlerde yüzlerce telefon hattı var? Kim bu sanal anne babalar? Bu sanal anne baba bozuntularına kim maddi destek veriyor? Eşeleyin bakın arkasından hangi örgüt çıkacak?
 
-Neden çocukların cinsiyetleri ile uğraşıyorlar? Neden çocuklara sevgili bulmaya, onları küçük yaşta cinsel ilişkiye girmeye ikna etmek istiyorlar? Neden çocuklarımızı ateist, deist yapmaya çalışıyorlar? Neden ülkeden soğutmak istiyorlar. Neden ailelerine karşı dolduruluyorlar?
 
-Derdimiz çocuklarımız. “Bana olmadı” diye susmak, bildiği halde konuşmaya korkmak bana yakışmaz. Hiçbirimize yakışmaz. Birbirimizi suçlamadan, çözüm odaklı, birlik içinde arayalım cevabı…
 

YORUM YAP