Sarajevo Belediye Başkanından İsraillilere Tokat Gibi Cevap !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Nisan 2024 - 14:39

Sarajevo Belediye Başkanından İsraillilere Tokat Gibi Cevap !!

Sarajevo Belediye Başkanından İsraillilere Tokat Gibi Cevap !!
Son Güncelleme :

25 Haziran 2023 - 22:05

SARAYBOSNA BELEDİYE BAŞKANI BAYAN BENYAMİNA KARİÇ’TEN, KÜSTAHCA İSTEKLER ÖNEREN İSRAİL TİCARET ODASI HEYETİ VE BOSNALI SIRPLARA TARİHİ BİR TOKAT !
 
İsrail Ticaret Odası’nın Saraybosna Belediye Binası girişindeki Sırpların Milli Kütüphaneyi bombalayarak yakması ve 2 milyon tarihi belgenin yanması anısına konulmuş olan plaketi kaldırmateklifini reddetti !
“Doğru ikili ilişkilerimizi takdir ederek, İsrail Ticaret Odası’nın sorgusuz sualsiz karşılanması beklenen talepleri hakkında herhangi bir açıklama yapmadım.
Mesela İsrail’den gelen arkadaşların Belediye binamızı İsrail bayrağıyla değil de Altın Kudüs şarkısından sahnelerle boyamak istediğini kamuoyu ile paylaşmak istemedim.
İsrail’in resmi marşına ek olarak, resmi olmayan bir marş olarak kabul edilen ve Tapınaklar Tepesi’nın Yahudiler tarafından fethinden bahseden bu marşın söylenmesine izin vermedim.
Bunun dışında Tapınaklar Tepesi, Kudüs’teki Müslümanlarla Yahudiler arasındaki en hassas temas noktasıdır ve sürekli çatışmalara sahne oluyor.
Havai fişeklere gelince, benden izin almamalarının açıklaması basitti. İnsanlara, hayvanlara ve çevreye olumsuz etkileri nedeniyle Yeni Yıl havai fişeklerini bile organize etmeyecek şehirler arasına Saraybosna Şehri’nin de katıldığını hatırlattım. Gökyüzündeki bir piroteknik gösteri, hafif görsel efektlerin ve konfetilerin yerini alacak.
Son olarak, İsrail Ticaret Odası’ndan arkadaşlarımın Belediye Binası’ndaki tarihi gerçeklerden bahseden (Vijećnica’nın yakılması) plaketi kaldırmamı istedikleri bilgisini bile paylaşmak istemedim.
Yukarıdakiler, ziyaret sırasında Belediye Binasındaki plaket nedeniyle binaya girmek istemeyen Bosnalı Sırp aşırı milliyetçi parti SNSD’nin üyelerini memnun etmek için talep edildiğini hatırlatmak isterim.
Tüm bunları kendimi haklı çıkarmak için değil, çünkü bunu yapmak için bir nedenim yok. Kendi tavrım var ve karar vermekten asla korkmayacağım.
 
Kaynak: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003223577516

YORUM YAP