Bugün Uluslararası Kedi Günü, işte bu hayvanlar hakkında bazı ilginç gerçekler » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Nisan 2024 - 18:29

Bugün Uluslararası Kedi Günü, işte bu hayvanlar hakkında bazı ilginç gerçekler

Bugün Uluslararası Kedi Günü, işte bu hayvanlar hakkında bazı ilginç gerçekler
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 22:08

Kediler en popüler evcil hayvanlar arasındadır. 8 Ağustos’ta kutlanan Uluslararası Kedi Günü, insanlara onlara bakmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmayı amaçlıyor.

Yani kediler, sahiplerinin stres ve kaygı düzeylerini azaltma yeteneğine sahiptir. Bir kediye sahip olmak kardiyovasküler hastalık riskini yüzde 30 azaltabilir.

Uluslararası Kedi Günü 2002’den beri kutlanmaktadır. Onlar hakkında birkaç ilginç gerçek var ve bunlar bunlardan bazıları:

Kediler ortalama 2,7 ila 4,5 kilogram ağırlığındadır. Dişiler ortalama 50,8 santimetre uzunluğunda ve erkekler 71,1 santimetre uzunluğundadır.

Britannica Ansiklopedisi, kedinin dermis ve epidermisten oluşan derisinin hızla yenilendiğini ve enfeksiyonlarla savaşma yeteneğine sahip olduğunu belirtir.

Önce bir yanda ön ve arka bacaklarını, sonra diğer yanda ön ve arka bacaklarını hareket ettirerek hareket ederler. Sadece develer ve zürafalar benzer şekilde hareket eder.

Bir kedinin vücudu son derece esnektir, çünkü omurgalarının omurları insanlarda olduğu gibi bağlarla değil kaslarla bağlanır.

Kedilerin düz dişleri yoktur ve bu nedenle yiyecekleri normal şekilde çiğneyemezler. Dişleri sivridir, bu yüzden onları yiyecekleri “kesmek” için kullanırlar.

Doğası gereği gece hayvanlarıdır. Gözlerinin retinası ışığa karşı özellikle hassastır, bu nedenle gözleri geceleri “parlıyor” gibi görünebilir.

Yüksek bir dokunma duyusuna sahiptirler. Yanaklarındaki ve kulak uçlarındaki bıyıkları ve tüyleri, titreşimsel uyarılara karşı son derece hassastır.

Kaynak: https://www.klix.ba/lifestyle/ljubimci/danas-se-obiljezava-medjunarodni-dan-macaka-evo-nekoliko-zanimljivosti-o-ovim-zivotinjama/220808053

YORUM YAP