Bosna'daki Öğrenci İntiharının Perde Arkasından Bomba Açıklamalar » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 19:00

Bosna’daki Öğrenci İntiharının Perde Arkasından Bomba Açıklamalar

Bosna’daki Öğrenci İntiharının Perde Arkasından Bomba Açıklamalar
Son Güncelleme :

19 Ocak 2016 - 22:49

Mahir Rakovac’in öz babası Muhamed Rakovac, Mahir’in ölümü sonra ilk defa Face TV ‘ye konuştu.

Bosna Sema Koleji Öğrencisi Mahir Rakovac’ın intiharı üzerine birçok spekülasyon yapıldı.Kimi okulu suçladı -ki başta üvey babası ve Türkiyedeki bazı basın yayın – .İşte tam bu devrede Mahir’in babasının açıklamaları gündeme bomba etkisi yaptı

 Ona göre çocuuğu  Mahir’e şiddet uygulanıp uygulanmadığı okul da araştırılmasi gerek.Çünkü ona göre Mahir, okul da şiddetden  ölmedi. Muhamed bey onun oğlu ile her tatili geçiyordu ve o zaman hiçbir çürükleri görmedi. Muhamed’e göre Mahir aile şiddeti yaşıyordu.Çünkü Mahir,annesi Alisa hanım’ ve üvey babasi Dubravko Lovrenkić’ile yaşiyordu. Muhamed bey” Eğer Alisa bu çürükleri  gördüyse Mahir’in tenine neden bişey yapmadı ki?

“Benim icin birini suçlamak memnuniyet değil. Ben doğruyu bilmek istiyorum. Mahir bunu neden yaptı?

İlk mesajda Alisa “Mahir bunu kendi isteğiyle yaptı” yazdı ama birini ona psikoloji desteği vermesi gerekiyordu. “Ben ve Alisa 14. Aralık 2011’da boşandık,Mahir ve benim icin en zor ve en kötü gün 14 Aralık 2015’dir… Mahir o gün evden çıkarken kitapları ve resimler yaktı.”

Işte Muhamed beyin soruları: “Neden bu haberler insanları bilmiyolar? Neden Mahir tam bu tarih de öldü? Bu tarihin mesajı ne?” Savcılık da Mahir’in telefonu araştırsın istedim.Oğlum son günlerde kiminle konuştu bilmek istiyorum ama cevabı yoktur.

Mahir onun üvey babasına ‘baba’ diyerek zorundaydı ve Mahir’in  benden sakladığı şeyler var”

“Mahir son sekiz gün naptı? “Bütün bu soruların cevabı yok ve bu okul şiddeti araştırmasi gerekiyor Çünkü bence bu Mahir’in ölümünün sebebi bu değil.”

Muhamed bey dedi ki Mahir ona çok benziyordu.En çok da karakteri ile.

Röportajın sonunda Muhamed bey Mahir’in ilk ayakkabisinı gösterdi.

TERCÜME: ELDİNA SELİMOVİC-BOŞNAK MEDYA

YORUM YAP