Bosna'da Türkçe Öğrenme İsteği Giderek Artıyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 20:26

Bosna’da Türkçe Öğrenme İsteği Giderek Artıyor

Bosna’da Türkçe Öğrenme İsteği Giderek Artıyor
Son Güncelleme :

06 Aralık 2015 - 14:52

Saraybosna’da, Türkçe dil eğitimi gören yaklaşık 200 katılımcı için sertifika töreni düzenlendi

Yunus Emre Enstitüsü, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna‘da Türkçe dil eğitimi gören yaklaşık 200 katılımcıya sertifika verdi.

Başkentteki Silahlı Kuvvetler binasında düzenlenen sertifika töreninde konuşan Yunus Emre Enstitüsü SaraybosnaTürk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, Yunus Emre Enstitüsü’nün 2009 yılından bu yana Saraybosna‘da faaliyet gösterdiğini anımsatarak, ülkenin altı kanton bölgesinde 120 okulda 6 bin 120 öğrencinin Türkçe dil eğitimi aldığını ifade etti.

Türkçe’nin ülke genelindeki liselerde ikinci yabancı dil olarak okutulmasının yaygınlaştığını belirten Yaman, “Bugün, 2014-2015 akademik yıl çerçevesinde Türkçe dil sınavında başarı gösteren yaklaşık 200 katılımcıya sertifikalarını verdik. Kendi kültür bilgilerini geliştirme fırsatı bulan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Sertifika almaya hak kazananlardan Zerina Pracic, Yunus Emre Enstitüsü’nde 7 aydır Türkçe dil eğitimi gördüğünü kaydederek, “Dil öğrenmek bizim için büyük bir zenginlik, özellikle de ortak tarih ve kültürü paylaştığımız Türkçe dilini öğrenmek son derece gurur verici” dedi.

Elmina Maksumic de 7 aydır Türkçe kursuna devam ettiğini söyleyerek, “Türkçe çok güzel bir dil. Türk dizi ve müziklerinden de çok şey öğreniyorum” ifadesini kullandı.

Törene Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: http://www.istanbulajansi.com/haber/saraybosnada-turkce-ogrenenler-sertifika-aldi/42458

YORUM YAP