Ünlü Boşnak Semazen'imizi Tanıyalım » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 14:34

Ünlü Boşnak Semazen’imizi Tanıyalım

Ünlü Boşnak Semazen’imizi Tanıyalım
Son Güncelleme :

14 Mart 2017 - 0:02

Zeynep Işıl Hamziç . BOŞNAK MEDYA

 Dinler Arası Diyalog kapsamında Kabul Oturumunda Papa 1. Franciscus ile daha önce görüşmüş olan ve Roma’da Papa’nın daveti ile Sema gösterisi yapan Boşnak asıllı Semazenimiz Murat Kanberi’yi tanıyalım ;

8 Kasım 1967 İstanbul doğumlu olan ve  Ortaokul ve Lise öğrenimini İtalyan Lisesi’nde, Üniversiteyi de İşletme dalında Bilkent Üniversitesi’nde tamamlayan Boşnak Semazen’imizin  Annesi “Priştineli  Boşnak”  Babası ise Tebrizli, Azeri.

Spora ilgisinden dolayı ilkokulda atletizmde engelli, bayrak koşusu ve yüksek atlama branşlarında, takım halinde Türkiye dördüncülüğü, ortaokul ve lise yıllarında da basketbol ve uzakdoğu savaş sanatlarıyla uğraşmış  daha sonrasında Erzurum’da yapılan Büyük Erkekler Büyük Slalom yarışında da beşincilik ödülü almış.

Mevlevi Anlayışını Galata Mevlevihanesi bünyesinde semazen olarak sürdüren Murat Kanberi Semazen olması öncesinde, 

11 sene boyunca çalıştığı Uzakdoğu savaş sanatlarını bırakmasına sebep olan bel sakatlığını tedavi edebilmek amacıyla Yogaya başlamış Yoga hocası olan bir hanım arkadaşı kendisini arayarak Amerika’dan Mahan Rishi adındaki kendi hocasının İstanbul’a geleceğini ve eğer mümkünse hocasına rehberlik yapmasını rica etmiş ve kendisini Galata Mevlevihanesi’ne götürmüş ve orada ilk başlangıç da başlamış diyerek uzatmadan sanırım daha önce yapmış olduğu sporlardaki başarısında etkili olan Boşnak İnadına bağlıyoruz çünkü ilk günler pekte kolay geçmemiş ama dayanmış tüm mide bulantısı ve baş dönmesiyle  bu günlere gelmiş.

Papa kabul oturumunda Galata Mevlihanesi Postnişini Dede Nail Kesova ve Semazen Murat Kanberi ile  görüşmesinde de şu mesajı vermiş, Atatürk’ün dediği gibi yurtta sulh cihanda sulh. Biz aşk ve sevgi için geldik”  “Bütün ülkelerde sulh olsun, deyince Papada  ‘evet’ diyerek tasdik etmiş”.

 

Kaynak:.gazetevatan.com – anadoluaydinlanma.org/Bulten/48-Dusunuyorum Deniz Tipigil yazısı.

 

YORUM YAP