Ünlü Boşnak Oyuncumuzu Tanıyalım » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 22:48

Ünlü Boşnak Oyuncumuzu Tanıyalım

Ünlü Boşnak Oyuncumuzu Tanıyalım
Son Güncelleme :

12 Mart 2017 - 13:16

Daha önce Kaçak gelinler,Kırgın çiçekler,Tatlı intikam’ın sevilen Boşnak Oyuncusu “Furkan Andıç’ın”  yeni dizisi  “Meryem filmi” ile ekranlara döndü.

Ayça Ayşin Turan ise Meryem rolü ile filmin kadın oyuncusu olarak dizide oynamakta.

Son dönemlerde adından en fazla söz ettiren Boşnak oyuncumuz Furkan Andıç;

4 Nisan 1990 yılında Üsküdar’da doğdu. Babası Trabzon’lu olan oyuncunun annesi ise Boşnak. Ailesindeki 3 erkek kardeşin ise ortancasıdır. İlköğretim ve lise dönemini Ataşehir’de okuduktan sonra 2007 yılında mezuniyetinin ardından Ukrayna’ya gitti.

Burada bulunan Kiev Politeknik Üniversitesi’ne geldi. Burada ilk sene dil eğitimi ve hazırlık eğitimini aldıktan sonra ikinci senesinde ekonomi bölümünde okumaya başladı. Ancak eğitim sistemindeki denkli şartından dolayı İstanbul’a dönmek zorunda kaldı.

İstanbul’a geldikten sonra ise Bilgi Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde okumaya başladı. Eğitiminin ilk yılında yani 2011 – 2012 senesi içerisinde ise Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım bölümüne yatay geçiş yaptı.

Bir taraftan da oyuncu olmak istediği için çalışmalara başladı. Onun istediği tarzda rollerin gelmeye başlamasının sonrasında ise okulunu dondurmak zorunda kaldı.

1.90 boyunda olan “Furkan Andıç” yaklaşık olarak 11 sene boyunca lisanslı bir şekilde basketbol oynadı. Oyunculuk kariyerine ise ilk önce bazı reklam filmlerinde oynayarak başladı.

2007 yılında Eti Bi Dolu’nun, 2008 yılında ise Vatan Computer markasının reklam filmlerinde oynadı. 2011 yılına gelindiği zaman ise Marmara Forum AVM ve Turkcell reklamlarında izleyiciler Furkan Andıç’ı tanınmaya başladı.

Televizyon dizilerinde görülmeye başlaması da yine 2011 yılında oldu. Kolej Günlüğü isimli dizide yer alan Mert karakterini canlandırmaya başladı. Burada başarılı bir oyunculuk sergilemesinin sonrasında ise 2012 yılında çok beğenilen dizilerden bir tanesi olan Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu dizisinde Selim karakterini canlandırdı.

Bunun sonrasında ise yine aynı yıl içerisinde Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Evrim Solmaz ve Songül Öden’in Başrolleri paylaştığı “Umutsuz Ev Kadınları” dizisinde Levent karakterine hayat verdi.

2014 yılına gelindiği zaman ise “Kaçak Gelinler dizisinde” başrol karakterlerinden bir tanesini canlandırdı. En son olarak da ATV’nin sevilen dizilerinden bir tanesi olan “Kırgın Çiçekler’in” kadrosuna katıldı.

BOŞNAK MEDYA olarak  Sevilen oyuncumuza Başarılar diliyoruz  Zeynep Işıl Hamziç-Şevket Kuçeviç. 

 

Kaynak: Televizyongazetesi.com-Kimdirhayatı.com

YORUM YAP