Srebrenica Çocuklarının Hayatı Film Oluyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 23:31

Srebrenica Çocuklarının Hayatı Film Oluyor

Srebrenica Çocuklarının Hayatı Film Oluyor
Son Güncelleme :

13 Haziran 2018 - 13:42

Haber: Zeynep Işıl Hamziç – Şevket Kuçeviç  

Çekimlerine Ekim ayında Bosna Hersek ve Türkiye’de başlanacak olan “Kara Orman” adli sinema filmi 2019 da seyirci ile buluşmayı planlıyor. Senaryo ve Yönetmenliğini Türkiyeli Boşnaklarımızdan  Gökhan Gökçay’ın (Gokčajović) üstlendiği “Kara Orman” Sinema filmi formatında izleyici ile buluşacak.

Bosna Hersek, Türkiye ve Almanya’da gösterime girmesi planlanan Kara Orman’in basın sponsorluğu “Boşnak Medya” tarafindan yapılmakta.

Kara orman isimli sinema filmi Srebrenica katliamından sağ kurtulmuş bir savaş çocuğunun hikayesini konu alıyor. Üstü kapatılan bir soykırımı beyaz perdeye aktarmak isteyen yönetmen Gökhan Gökçay; yıllardır sessizliğe zorlanmış ve dünyaya yalanlar söylenerek saklanan bu insanlık dramını herkese göstermek istediğini ekleyerek tüm Boşnak yurttaşlarını bu filmin ortaya çıkabilmesi için her türlü desteğe ihtiyaçları olduğunu anlattı.

Gokhan Gokcay (Gokčajović) Tanıyalım

1988 İstanbul doğumludur. Ailesi 1920 yılında Sancak Bölgesinden İstanbul Feriköy’e gelen Boşnaklarımızdandır.

Meslek: Hali hazırda Pilot-Uçuş öğretmenliği ve Yönetmenlik yapmaktadır.

FILM O DJECI SREBRENICE U

Oktobru počinje snimanje filma “Crna šuma,” koje će se odvijati u Bosni i Hercegovini i Turskoj. Scenario i režiju potpisuje Gokhan Gokcay (Gokčajović), a premijera je planirana za 2019. godinu. Glavni medijski sponzor filma “Crna šuma” je Boşnak Medya, a prikazivanje filma planirano je da bude realizovano u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i Turskoj. Tema filma “Crna šuma” je priča dijeta koje je preživjelo genocid u Srebrenici. Režiser Gokhan Gokcay koji je dugo bio primoran na šutnju i laži, odlučio je da ovu stranu priče o genocidu predstavi na bijelom platnu. Također se nada da će dobiti potrebnu podršku u realizovanju ove priče kako bi ju mogao podijeliti sa svojim Bošnjacima.

YORUM YAP