Saraybosna'daki tarihi "Başçarşı" yenileniyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Nisan 2024 - 00:34

Saraybosna’daki tarihi “Başçarşı” yenileniyor

Saraybosna’daki tarihi “Başçarşı” yenileniyor
Son Güncelleme :

04 Eylül 2015 - 11:39

 

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki en önemli Osmanlı miraslarından biri olan tarihi “Başçarşı” meydanında yenileme çalışmaları başladı.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki en önemli Osmanlı miraslarından biri olan tarihi “Başçarşı” yenileniyor.

Başçarşı meydanında bugün başlayan yenileme çalışmaları kapsamında tüm altyapı, kanalizasyon, elektrik ve su hatları değişecek.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) koordinasyonunda, Bursa’nın Osmangazi ve Saraybosna’nın Stari Grad belediyeleri tarafından finanse edilecek projenin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Hüseyin Şanlı, yenileme çalışmalarının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı açıklamada, proje kapsamında meydanın tüm altyapı, kanalizasyon, elektrik ve su sistemlerinin yenileneceğini kaydetti.

Başçarşı meydanının “Saraybosna’nın İncisi” olduğunu belirten Şanlı, yenilenmiş meydanın kasım ya da aralık ayında açılacağını ifade etti.

Şanlı, projenin tamamlanmasıyla meydanın orijinal taşlarla döşeneceğini ve hem vatandaşların hem de kenti ziyaret eden turistlerin hizmetine sunulacağını söyledi.

Saraybosna’nın Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç de proje kapsamında meydanın uzun zamandır ihmal edilen altyapı sistemlerinin yenileneceğini belirterek meydana döşenecek taşların ise Başçarşı’nın uzantısı niteliğindeki dar ve eski sokaklardaki taşlarla aynı olacağını kaydetti.

2 bin 100 metrekarelik bir alanı kapsayan yenileme çalışmalarının maliyetinin 650 bin avro olduğu açıklandı.

 

Kaynak: http://www.istanbulajansi.com/haber/saraybosnadaki-tarihi-bascarsi-yenileniyor/36804

YORUM YAP