Sancakta Seçimlerin Galibi SDA » Boşnak HaberBoşnak Haber

2 Mayıs 2024 - 04:59

Sancakta Seçimlerin Galibi SDA

Sancakta Seçimlerin Galibi SDA
Son Güncelleme :

07 Kasım 2018 - 14:45

 

 

Sırbistan’da yaşayan azınlıklar kendi temsilcilerini belirlemek üzere 4 Kasım Pazar günü sandık başına gitti. Kuzey Sancak topraklarını sınırlarında bulunduran ülkede, Boşnak Milli Konseyi(BNV) için yapılan seçimlerde 3 önemli aday yarıştı.

SDA Sancak Genel Başkanı Sulejman Ugljanin’in önderliğinde oluşturulan “Hür İrade” ittifakı 35 sandalyeli konsey için en fazla oyu topladı. Kuzey Sancak’ın 6 şehrinde kullanılan oyların yaklaşık yüzde 42’sini alan Hür İrade, BNV’de 15 temsilci kazandı. Ugljanin’i yüzde 36 oy ve 13 sandalye ile Muamer Zukorliç’in başını çektiği “Boşnak Anavatanı” grubu ile yüzde 22 oy ve 7 sandalye ile Sait Kaçapor’un lideri olduğu “Vakat je” oluşumu takip etti. Seçimlerin galibi Hür İrade Lideri Sulejman Ugljanin, sonuçların açıklanmasından sonra zafer kazandıklarını ilan etti.

Ugljanin, seçim kampanyası boyunca aktif çalıştıklarını, seçimlerde herhangi bir olay yaşanmamasının Boşnakların olgunluğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Eski Yugoslavya’dan bu yana Boşnaklar için en önemli seçimi geride bıraktıklarını belirten Boşnak lider, Sancaklı Boşnakların Sırbistan ile sorunları çözme noktasında Boşnak Milli Konseyi’ni tek yetkili kıldıklarını söyledi. Ugljanin, seçime giden yolda Belgrad hükümetinin müdahil olma girişimlerine de atıfta bulunarak “Vuçiç Sancak’ta yenildi” diye konuştu. Ugljanin, BNV’nin Boşnakların yaşadığı Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek ile ilişkilerde iyi bir partner olacağının ve çözüm odaklı bir strateji izleyeceğinin altını çizdi. Kaynak : Boşnak Dünyası

YORUM YAP