Boşnak Oyuncunun Oynadığı Film 4 Oscar Ödülünü Aldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 00:06

Boşnak Oyuncunun Oynadığı Film 4 Oscar Ödülünü Aldı

Boşnak Oyuncunun Oynadığı Film 4 Oscar Ödülünü Aldı
Son Güncelleme :

13 Mart 2023 - 15:11

Edin Hasanović’in oynadığı “Batı Cephesinde Her Şey Sessiz” filmi dört Oscar kazandı.

Foto: EPA-EFE

 

Edin, en iyi sinematografi, en iyi prodüksiyon tasarımı, en iyi yabancı film ve en iyi özgün müzik kategorilerinde bu prestijli ödülü kazandı.
Filmin yönetmeni Edward Berger .Film  Birinci Dünya Savaşı sırasında Batı Cephesinde savaşmak zorunda kalan genç Alman askerlerinin yaşadığı dehşeti anlatıyor. Erich Mario Remarque’ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

12 Eylül’de Toronto Uluslararası Film Festivali’nde prömiyerini yaptı. 28 Ekim’de Netflix’te yayınlandı.
Hasanović, Tjaden Stackfleet’i oynuyor. Dün geceki prestijli ödül töreninin ardından Instagram’da kısa bir duyuru yaptı.

Bu filmin büyük başarısından önceye kadar, çoğu kişi bu BH’li aktörün zor bir yaşam öyküsü olduğunu bilmiyordu.

1992 yılında Zvornik’te Klisa yakınlarında doğdu. Sırp Cumhuriyeti Ordusu üyeleri daha sonra yaklaşık 700 kişiyi bilinmeyen bir yöne götürdü. 200’den fazla kişinin kalıntıları hala aranıyor veya kayıp. Bunlar arasında Edin’in babası ve iki erkek kardeşi de var. Edin ve annesi Hida, Kızıl Haç’ın yardımıyla Almanya’ya kaçtı.

Boşnak oyuncu :

“Ben babasız büyüdüm. Onunla hiç tanışmadım. Onu götürdüklerinde henüz iki aylıktım. Şimdiye kadar hayatımda her babanın öğrettiklerini bana öğretecek bir erkek olmadı yanımda. Edin, daha önce bir röportajda, “Her zaman böyle bir kişiyi aradım, yönetmenler veya eski yoldaşlar aradım. Çok kitap okudum ve çok belgesel izledim. O zamanlar Bosna’da ne olduğunu anlamaya çalışıyorum” şeklinde Deutsce Welle TV’sine açıklamada bulundu.

Filmde Edin Hasanovic

Küçük yaşlardan itibaren oyunculuğu severdi. Yedi yaşında bir konuşma yaptığını ve Oscar kazanmış gibi davrandığını hatırlıyor. 12 yaşındayken annesi onu bir yetenek ajansına götürdü. Oyunculuk kariyerinin başlangıcı olan “KDD” dizisinin çekimlerine katıldı. Bunu “Shifting the Blame”, “Life is Not for Forwards”, “Rate Your Randevu” filmlerindeki roller izledi… Almanya’da yaşamasına rağmen nereden geldiğini asla unutmadı. Annesi ona bizim dilimizi konuşmayı öğretti.

“Bosna’yı, Boşnak yemeklerini ve kültürünü sevmem gerektiğini söyledi. Ben genellikle yazın Bosna’da oluyorum, kuzenim, dedem ve anneannemle kalıyorum. Oraya pillerimi şarj etmek için gidiyorum.” 

 

https://www.klix.ba/magazin/film-tv/film-u-kojem-glumi-edin-hasanovic-osvojio-cak-cetiri-oscara/230313013

YORUM YAP