KOCAYUSUF LAKAPLI EKREM YAVUZ 'UMUZ » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 16:44

KOCAYUSUF LAKAPLI EKREM YAVUZ ‘UMUZ

KOCAYUSUF LAKAPLI EKREM YAVUZ ‘UMUZ
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2017 - 11:42

Zeynep Işıl Hamziç.

Baş Pehlivanımız  olan “Ekrem Yavuz ”  İstanbul – Silivri’den Recep Kara ile  pehlivan güreşlerinde final yapıp 2.lik kupasıyla akşamına da uçakla Antalya’ya geldi..Öncelikle yorgun da olsa bizleri kırmayıp buluşup sorularımı yanıtladığı için sonsuz teşekkürlerimi sunarım kendisine.

Evet Ekrem Yavuzun kimdir ? Nasıl bu günlere  geldi? Hangi Boşnaklarımız dan rica etsem biraz kendinizi tanıtırmısınız?

5 Ocak 1977 yılında Karamürsel’de dünyaya geldim.Şu an 40 yaşındayım. Ailem Karamürsel Boşnaklarından dır. Annem Tribinjeli Babiç sülalesinden Babamda Travnik Plaviçlerdendir.Bize buralarda iyilerden gelme denir.

  • Afedersiniz İyiler ne demek açıklarsanız sevinirim ?

Bosna da bir Bosna birde Hersek kısmı vardır bizim ailelerin toprakları da bu bölgelerin tam ortasına konumlanmış olduğu için bir derece şaka mahiyetinde İyisiniz hadi hem Bosna’ya hem Hersek’ e yakınsınız anlamında bize “iyilerden gelme” derler.

  • Ekrem bey peki kaç yıldır yağlı güreş yapmaktasınız ve nasıl başladınız ve güreşçi olmasaydınız hangi mesleği yapardınız?

25 yıldır yapıyorum ve severek ve çok isteyerek başladım eğer güreşçi olmasaydım yine spor olurdu ama Hentbolcü olmak isterdim.Nasıl başladığım ise, önce futbol oynadım Karamürsel idman yurdunda daha sonra Karamürsel Belediyesinde Güreş’e başladım o yıllarda 15 yaşlarımdaydım.

  • En önemli turnuvalarınız hangileriydi ve sizi bu günlere taşıdı ve neden size Kocayusuf deniyor?

2005-2008 de Kırkpınarda 2 kere Türkiye 2.liğini aldım ne yazık ki 1.lik olan Altın kemeri kıl payı kaçırdım.2003 ve 2009 da da 3 .lüklerim var. “Kocayusuf “ismini bana yağlı güreşlerde önde gelen güreşçilerimizin demesiyle olmuştur. 

  • Ekrem bey hayatınız sporla geçmiş kaç yıl daha yapmayı düşünüyorsunuz ve sonrasında ne yapmayı nasıl bir hayat arzu ediyorsunuz?

Bana kalsa sağlığım elverdiği müddetçe yaparım ancak federasyonun belirlediği bir yaş sınırı var oda 45 yani 6 yıl daha yapabilirim.Sonrasında ise crosfitt antrenörlüğü yapmak istiyorum 3 yıldır bu sporu da yapmaktayım ancak belgesini almak çok zor sadece Amerikadan alabiliyorsunuz İnşallah sertifikasını almak istiyorum ve salon açıp antrenörlük yapmak istiyorum.

  • Ekrem bey evlimisiniz ve çocuğunuz varmı? 

Evet 8 yıllık evliyim 1 kızım birde oğlum var eşimde Boşnaktır kendisi Karamürsel Hayriye köyü eski adı karaova köyü diye geçmektedir.Eşimde Konjic sülalesinden gelmektedir?

  • Ekrem bey aileniz Bosna Hersek den (İYİLERDEN) kaç yılında Karamürsele göç etmişler ? 

1880 Mübadelesinde karapınar köyüne gelmişler.Ailede hepimiz Boşnakça bilir ve konuşuruz her ne kadar benim biraz daha az olsada tamamen anlayabilmekteyim.

  • Hangi takımı tutuyorsunuz?

Ahh Zeynep hn hiç sormayın rahatsızlık seviyesinde hasta Fenerbahçeliyim bu konu bende hassa diyebiliriz. 

  • Peki Antalya ya geldiğinizde görüştünüz Boşnak arkadaşlarınız varmı ?

Olmazmı bir çok arkadaşım var vakit buldukça görüşürüz ama her daim aradığım birbirimizin halini hatırını sorduğumuz can dostum Ziratçi İş adamlarımızdan “Sn.Hasan Akkanat “ bambaşkadır benim için sağolsun bu akşam olduğu gibi beni karşılar yemek yer çay içer Karamürseli yad ederiz kendisi de Karamürsel Boşnaklarımızdan Antalya ya uzun yıllar önce gelip yerleşmiştir.Ee artık birde siz varsınız.

  • Ekrem bey sizinle buluşmadan önce geleceğinizi söylediğimde bir çok seveniniz size selamlarını ve kendisiyle tanışmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ilettiler öncelikle bunu belirtmek isterim ve yorgun argın turnuvadan gelip beni kırmayıp vakit ayırdığınız için de tekrar çok teşekkür ederim.Kendilerine iletmemi istediğiniz bir şey var mıdır?

“Tabi ki sağolsunlar dualarını eksik etmesinler Vatanımı seven bir “Boşnak milliyetçisi” olarak bunu özellikle söylemek istiyorum çünkü bizler her daim Boşnak olmaktan gururduyduk asla “Yugoslav göçmeni” kelimesini kullanmadım ben Türkiye mi canım gibi seven her müsabakada gururla temsil eden bir Boşnak Sporcusuyum bu bir ırkçılık değildir bu kalplerimizde iki vatanı taşımak ve yaşatmaktır.Her zaman ülkemizin farklı şehirlerinde yapılan müsabakalara gelip benimle tanışıp vakit aralığımda sohpet edip çay- kahve içebiliriz hepsine selamlarımı gönderiyorum.Allahaemanet olun sevgilerimle.”

 

 

Ekrem Yavuz Zeynep Işıl Hamziç ve Hasan Akkanat Karamürsel Boşnakları Antalya buluşması.

 Boşnak Medya

 

YORUM YAP