Coğrafyamızda Alija'ların Çoğalmasını Diliyorum » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 14:39

Coğrafyamızda Alija’ların Çoğalmasını Diliyorum

Coğrafyamızda Alija’ların Çoğalmasını Diliyorum
Son Güncelleme :

10 Mart 2017 - 11:26

GAZİANTEP DE ALİJA ANILDI.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ustalara Saygı Alija İzetbegoviç’i Anma Programındaki konuşmasında “Coğrafyamızda Alija’ların çoğalmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Görmez, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Ustalara Saygı: Alija İzetbegoviç’i Anma Programı“nın açılışındaki konuşmasında, salondaki gençlere Aliya İzzetbegoviç’in kitaplarını okumasını önderdi.

İzzetbegoviç’in kaleme aldığı her satırın kalplere işlenerek okunması gerektiğini anlatan Görmez, o dönem yazılan kitaplarında özellikle günümüz gençlerinin alacağı çok önemli mesajlar olduğunu vurguladı.

Konuşması sırasında İzetbegoviç’in kitaplarından ve konuşmalarından alıntılar yapan Görmez, “Özellikle Alija Bosna halkının Müslüman kimliğini koruması adına son derece önemlidir. Ben tekrar kendisini rahmetle yad ediyorum.

Coğrafyamızda Alija’ların çoğalmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Bosna Hersek’in Gorajde Müftüsü Remzija Pitiç ise Aliya’ın felsefesinin merkezinde insanların olduğunu dile getirerek, bu yüzden düşüncelerinin kabul gören şeyler olduğunu ifade etti.

Pitiç,  Alija’nın davası yolunda yorulmayan bir lider olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Muhabir: Kerem Kocalar – A Ajansı

 

 

 

YORUM YAP