Aliya olmasaydı Bosna da Olmazdı ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 13:30

Aliya olmasaydı Bosna da Olmazdı !

Aliya olmasaydı Bosna da Olmazdı !
Son Güncelleme :

22 Ekim 2021 - 20:12

TARİHTE SÖYLENMİŞ EN DOĞRU SÖZ !
“ALİYA İZETBEGOVİÇ OLMASAYDI,
BUGÜN BOSNA HERSEK DE OLMAZDI”
 
Dün 19 Ekim, Rahmetli Aliya İzetbegoviç’in 17. ölüm yıldönümü idi.
Dün bütün Dünya onu konuştu. Eleştirenler ise dün sustu. Yarından sonra yine iftiralarına başlarlar (?!)
1991’de Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan ile Batılılar Bosna Hersek’i yok etme kararı almıştı. 1995’te yok edemeyeceklerin anladılar ve Dayton anlaşmasını Boşnaklara zorla ve tehdit ile dayattılar.
Banya Luka önlerine gelen Boşnak ordusunu tüm Boşnak ordu mevzileri ve Boşnakların kontrolündeki şehirleri bombalamak tehditi ile durdurup, Bosnalı Sırpları ve onların kurduğu sözde Sırp Cumhuriyeti’ni kurtaran, “Bir Savaşı Bitirmek” kitabının yazarı, 1994-1996 yılları arası Bosna Hersek ile ilgili savaş dahil tüm problemlerin merkezinde olan Amerikalı diplomat Richard Holbrook’un Rahmetli Aliya İzetbegoviç hakkında yukarıdaki sözü söylemiş olması, Bosna Hersek konusunda batılıların uğradığı hayal kırıklığı ve tarihi bir gerçeğin ifadesidir.
Ama, başta soykırımcı Sırp ve Karadağlı Çetnikler ve onların yönetim merkezi olan Sırp Bilimler ve Sanatlar Akademisi (SANU) olmak üzere birileri bir daha Aliya İzetbegoviçler karşılarına çıkmasın, hedefleri olan Bosna Hersek ve Boşnakları yok etme planları gerçekleşsin diye Aliya’yı suçlama, kötüleme ve unutturma projesini 2002 yılında başlattılar.
Bu projelerini Bosna Hersek, Sancak ve dahi Türkiye’de büyük ve sinsi bir proje ile yürütüyorlar. Bu tuzağa düşmüş olanlar bazen o kadar ileri gidiyorlar ki projenin asıl sahiplerini bile şaşırtıyorlar.
Önce özel ajanları insanlar arasında Aliya aleyhine konuşmalar yaptı, özellikle sosyal medyada öyle sayfalar oluşturdular ki görünüşte Bosna Hersek ve Boşnakların yanında imiş gibi yazılar devamlı yazıp, arada bir Aliya’ya en büyük iftiraları attırdılar. Bu oltalara gelenler de onlara inanıp ahkam kesip karalama kampanyalarına alet oldular.
Tarih bu gibi örneklerle doludur. Bu örneklerden biri; Emperyalistler Hidistan’da Gandhi’yi Hintli birine öldürterek intikamını aldılar. Aliya İzetbegoviç’ten intikamlarını Boşnaklar hakkında yazdıkları yalan tarih gibi onu karalayarak, yalanlarla almak istiyorlar.
Ama, ne yaparlarsa yapsınlar, Güneşi balçıkla sıvayamazlar. Mahatma Gandhi de Aliya İzetbegoviç de sonsuza dek tarihin altın sayfalarında yazılı kalacak ve şerefle anılacaklardır.
DAYTON ANLAŞMASI İMZA TÖRENİ SONRASI ANLAŞMAYI ALKIŞLAMAYAN TEK LİDER ALİYA İZETBEGOVİÇ İDİ.
 
Nusret SANCAKLI Facebook sayfasından alıntıdır.

YORUM YAP