Boşnaklara Tarihini Anlatan Hint Asıllı Amerikalı İrfan Mirza » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Nisan 2024 - 04:34

Boşnaklara Tarihini Anlatan Hint Asıllı Amerikalı İrfan Mirza

Boşnaklara Tarihini Anlatan Hint  Asıllı  Amerikalı İrfan  Mirza
Son Güncelleme :

06 Kasım 2023 - 21:56

Kim bu 25 bin yıllık Bosna Tarihi’ni ve Srebrenica’da Sırpların Boşnaklara yaptığı soykırımı anlatan kitapları yazmış, Hint kraliyet ailesi kökenli, Microsoft’un ikinci adamı ve bir Boşnak damadı olan İrfan Mirza.
 
Fotoğraf açıklaması yok.
 
 
İlk resim en sağdaki ve Ayşe Kulin’e “Bosna Hersek Tarihi” kitabını imzalayıp hediye eden adamın adı İrfan Mirza.
Fotoğraf açıklaması yok.
 
Adam Hint kökenli ve Amerika’da yaşıyor. Mirza, savaş sırasında ve sonrasında Bosna’ya çok büyük yardımlarda bulundu. Mirza Bosnalı bir kadınla evli ve üç çocuk babasıdır.
Fotoğraf açıklaması yok.
 
Mirza, karısının kökenleriyle ilgileniyordu ve bu dünya çapında tanınmış kişi, boş zamanlarında, Paleolitik döneme kadar Bosna’nın tüm tarihini inceledi ve Bosna ile ilgili kitap yazdı: Bosna tarihi ve soykırım hakkında iki kitap !
Fotoğraf açıklaması yok.
 
 
Ortaçağ Bosna’sı, Patarenler (Aryanlar, Bogumiller) ve Boşnaklar kendi kökenleri hakkında ne kadar şeyi biliyor; Komşularının yazdığı yalan tarihi değil gerçek Boşnak Tarihi nedir ?
 
İrfan Mirza, kendi anadili olan Hintçe yanında İngilizce, Fransızca ve Japonca’ya konuşuyorken akıcı bir şekilde Boşnakça da konuşuyor.
 
Mirza, savaştan sonra Bosna Hersek’te olmayan birçok proje başlattı.
 
Mirza, Microsoft’ta 3 “Altın Yıldız” Yaşam Boyu Başarı Ödülü alan tek isimdir. Mirza, Microsoft’ta Araştırma Direktörü olarak Bill Gates’ten sonra gelen en önemli yöneticilerden biri ve Kavram ve soyut fikirler için yapılan psiko teste göre Mirza, şirkette Bill Gates’in arkasındaki ilk kişidir.
 
TÜRKİYE’DA EN FAZLA 9 MİLYON BOŞNAK KÖKENLİ VAR.
KENDİ SOYU İÇİN (BOSNA VE BOŞNAKLAR İÇİN) HİNT KÖKENLİ İRFAN MİRZA KADAR BİRŞEYLER YAPMIŞ KAÇ KİŞİ VAR ?
 
İRFAN MİRZA DÜNYA’DA EN AKILLI İNSANLAR ARASINDA GÖSTERİLİYOR.
BU DEĞERLİ İNSAN BOSNA’DA BİR GERÇEĞİ GÖRDÜ; SIRP VE HIRVATLARIN BATI BALKANLAR ÖZELLİKLE BOSNA VE BOŞNAKLAR İÇİN YAZDIKLARI VE İNSANLARIN BİR KISMINA İNANDIRDIKLARI TARİH TAMAMEN YALAN BİR TARİH.
 
ÇÜNKÜ BAŞTAKİ BİR DÜĞMEYİ YANLIŞ İLİKLERSEN SONRAKİLERİN TÜMÜ YANLIŞ OLUR.
25.000 YILDIR BOSNA’DA YAŞAMAKTA OLAN BOŞNAKLAR İÇİN KUZEY AVRUPA’NIN BİR YERİNDEN GELMİŞ VE 1463’TEN SONRA MÜSLÜMAN OLMUŞ SIRPLAR VEYA HIRVATLAR YALANI SÖYLENDİĞİ AN ARDINDAN SÖYLENEN HERŞEY YALAN OLUR !
 
ÇOCUKLARI, KENDİ HİNTLİ SOYUNUN 12. ASRA KADAR OLAN BÖLÜMÜNÜ ÇOK İYİ BİLİYORLARDI AMA, ANNELERİNİN BOŞNAK SOYU HAKKINDA HİÇBİR ŞEY BİLMİYORLARDI.
BİLİNENLER DE TAMAMEN YALANDI !
 
VE ANNELERİ BOSNA, DONJİ VAKUFLU BOŞNAK OLAN ÇOCUKLARININ KENDİ GERÇEK BOŞNAK TARİHİNİ ÖĞRENMELERİ VE BİLMELERİ İÇİN BÜYÜK BİR ARAŞTIRMAYA GİTMİŞTİ.
KONUNUN UZMANLAR İLE ÇAL
 
IŞTE, SONUNDA 25.000 YILLIK BOSNA VE BOŞNAKLARIN TARİHİNİ YAZDI.
600 YILDAN BERİ TÜRKİYE, BOSNA’DA VE BOSNA 600 YILDAN BERİ TÜRKİYE’DE.
NEDEN 9 MİLYON İÇİNDEN BİR TANE DAHİ İRFAN MİRZA ÇIKMADI ?
 
Nusret SANCAKLI

YORUM YAP