Boşnak Federasyonu : Sancak İsmi Üzerinden Popülizm Yapanlar mı Var ? » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 02:27

Boşnak Federasyonu : Sancak İsmi Üzerinden Popülizm Yapanlar mı Var ?

Boşnak Federasyonu : Sancak İsmi Üzerinden Popülizm Yapanlar mı Var ?
Son Güncelleme :

10 Nisan 2022 - 21:03

“Türk Bosna Herkes Kültür Dernekleri, federasyonun çatısıdır”
Karamürsel’de toplanan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu 1. Aylık Olağan toplantısını gerçekleştirdi. Üye Ümit Kılıç yaptığı konuşmada “Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri, federasyonun çatısıdır” dedi

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu 1. Aylık Olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Karamürsel Belediye Başkanvekili Mesut Çetinkaya, TBHKDF Başkanı Behiye Çark, Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Šehovič ve 12 dernek de toplantıda yer aldı.Toplantının ana gündem maddesi Çanakkale de yaptırılan “Boşnaklar Şehitleri Anıtının” yapımı ve açılışı konusunda Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Sayın Hasan Šehovič sürecin nasıl yürütüldüğünün bilgisini verdi.

POPÜLİZM ÇALIŞMASIDIR
Gündemin diğer maddelerinin sonunda ise konuşma yapan üye Ümit Kılıç “Son zamanlarda Federasyonun çalışmalarını ve kendilerinin dışlandığını söyleyen derneklerin ve “Sancak” isminden rahatsız olduğunu belirten konuşmalar yapanların sadece popülizmi adı altında çalışmalar yapmaktan başka bir durum söz konusu değildir. Sonunda Sancak bizim için Bosna Hersek kadar kutsal ve bizler için vazgeçilmez olduğu bellidir. Boşnaklar her yer ve her platformda birlikte var olmaya devam edecektir, bu platformda Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri, federasyonun çatısıdır” dedi.

YORUM YAP