Bosna'da DAİŞ Operasyonu » Boşnak HaberBoşnak Haber

15 Mayıs 2024 - 08:43

Bosna’da DAİŞ Operasyonu

Bosna’da DAİŞ Operasyonu
Son Güncelleme :

10 Nisan 2015 - 18:47

Bosna Hersek’te ”DAİŞ” operasyonu

Bosna Hersek Savcılığı, ülke vatandaşlarının Suriye ve Irak’a savaşmak için gitmelerini organize etmekle suçlanan 4 kişi hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu.

Bosna Hersek Savcılığı Sözcüsü Boris Grubeşiç, yaptığı açıklamada, savcılığın, Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a savaşmaya gitmesini organize etmekle suçlanan Husein Erdiç (34), Mihdat Trako (67), Merim Keseroviç (19) ve Nevad Haciç (28) hakkındaki iddianameyi mahkemeye sunduğunu söyledi.

Grubeşiç, “Söz konusu 4 kişi, Bosna Hersek’li vatandaşların Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a geçmesini ve oradan da DAİŞ’e katılmasını organize etmekle suçlanıyor” dedi.

Bosna Hersek Savcılığı ve polisin ortak operasyonuyla söz konusu bazı kişilerin Saraybosna Havaalanı’nda gözaltına alındığını belirten Grubeşiç, bu tür suçların 1 ila 20 yıl hapis cezası ile cezalandırıldığını aktardı.

İddianamede, suçlanan isimlerden Merim Keseroviç ve Nevad Haciç’in, Husein Erdiç ile irtibat kurduğunu, daha sonra Midaht Trako’dan para aldıklarını ve 17 Şubat’ta İstanbul’a gitmek için uçak biletleri aldıkları yer alıyor.

Grubeşiç, 4 kişiden 2’sinin tutuklu, diğer 2 kişinin ise tutuksuz yargılanacağını kaydetti.

kaynak: http://www.galahaber.com/bosna-hersekte-dais-operasyonu/281/

YORUM YAP