Balkan ve Boşnak Kültürüne Aşık Genç Boşnak Akademisyenimizi Tanıyalım » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 15:20

Balkan ve Boşnak Kültürüne Aşık Genç Boşnak Akademisyenimizi Tanıyalım

Balkan ve Boşnak Kültürüne Aşık Genç Boşnak Akademisyenimizi Tanıyalım
Son Güncelleme :

25 Şubat 2017 - 1:44

Nuray GÜNEY…  Henüz Lisans öğrencisi olmasına rağmen akademisyenliğin hakkını verecek  çalışmalar yapıyor.. Annesi Boşnak olan kızımız Balkanları da kapsayacak şekilde Bosna üzerine çalışmalarda bulunuyor..

Amacı biz Boşnak Medya gibi Balkanların ve Boşnakların sesi olmak.. Boşnak tarihi ve kültürü üzerine Türkçe çalışmalrın azlığı göz önünde bulundurulduğunda Nuray kızımız çok büyük bir çalışmanın altına girdiğini söyleyebilirim.. Baba topraklarında doğup büyümesi anne tarafını merak etmesine yol açıyor.Ayrıca anne tarafının katliamlara uğraması da etkili olmuş..  “En büyük hayalim Balkanların sesi olmaktı. Annemin doğup büyüdüğü topraklarda yaşanan katliamları tüm dünyaya duyurmak ve Balkanları tanıtmak istiyordum. 2015 yılından itibaren Balkanlara yönelik çalışmaya başladım “diyor Nuray kardeşimiz..

1996 Doğumlu Güney..Annesi  Adilovic sülalesine mensup.. 1994 yılında Novipazar’dan gelip Türkiye’ye yerleşiyor..Açıkçası kendim gibi eski gelenlerden sandığım için şaşırdım ..Çünkü Novipazar denince genelde 1970 ‘li yıllar bu şehirden Türkiyeye son göçlerdir.

Giresun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3.sınıf öğrencisi olmasına rağmen 3 sempozyumda kendisini görüyoruz.. “Bosna-Hersek’teki Demokrasi Anlayışının Değerlendirilmesi”, 1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu, Giresun Üniversitesi, (16 Aralık 2016 tarihinde katıldı)

“Srebrenica ve Hocalı: Benzerlik ve Farklılıklarıyla Soykırımın Korkunç Yüzü”, “Hocalı Soykırımı” Uluslararası Sempozyumu,  Giresun Üniversitesi, 27 Şubat 2017’de katılacak.. Bir de bunun yanında “Cumhuriyet Döneminden Günümüze Bosna-Hersek’ten Türkiye’ye Göçler”, 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi, Sakarya Üniversitesi, 14 Mart 2017’de katılacak

Boşnak Medya sitesinde de bizle beraber bu davaya baş koyduğunu da ekleyelim..Yani kadromuza katıldı..

Güzel sohbetimiz Nuray’ın “Balkanlara yönelik haberleri, akademik metinleri sayesinde Balkanların sesi olmak için çabalayan Boşnak medya ailesine teşekkür ederim. “ ifadeleri ile son buluyor..

Nuray Kardeşim..Yolun açık olsun ve aramıza hoş geldin..Boşnak Medya ailesi olarka seni aramızda görmekten mutluyuz..

Zeynep Işıl HAMZİC-Şevket KOÇ

 

 

 

 

YORUM YAP