Yumurtanın Kaynamış Suyunu Sakın Dökmeyin..İşte Faydaları » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 23:04

Yumurtanın Kaynamış Suyunu Sakın Dökmeyin..İşte Faydaları

Yumurtanın Kaynamış Suyunu Sakın Dökmeyin..İşte Faydaları
Son Güncelleme :

17 Nisan 2023 - 22:18

Yumurtaları pişirdikten sonra suyunu dökmeyin, evdeki ve bahçedeki bitkileriniz için çok faydalıdır.
Makarna, yumurta vb. pişirdiğimizde olduğu gibi yemek pişirdiğimiz su çoğu zaman gidere gider. Ancak yumurta pişirdikten sonra suyu atmamalısınız çünkü çok faydalıdır.
Yumurtaları pişirdikten sonra su, bitkileriniz için doğal bir gübredir ve bitkileri onunla sulamak, kanalizasyona karışmaktan çok daha faydalıdır.

Yani yumurtanın kabuğu, suda pişme sırasında bitkileriniz için faydalı olabilecek mineraller salar. Özellikle kalsiyum açısından zengindir – yumurta kabukları gram başına yaklaşık 380 mg kalsiyum içerir ve bunun bir kısmı suyla yıkanır.

Kalsiyumun hastalıklara karşı birçok faydası vardır, örneğin hastalıklara karşı direnci arttırır, hücre duvarlarını güçlendirir, enzimleri aktive eder vb. Kalsiyum eksikliği doğada nadir olsa da tamamen ortadan kalkmaz.

Bitkilerde kalsiyum noksanlığının belirtileri şunlardır: “yanmış” yaprak uçları, yapraklarda sararma, yavaş büyüme ve çeşitli deformasyonlar.

Kalsiyum ayrıca nötr bir toprak pH’ının korunmasına yardımcı olur, böylece bitkilerin ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerinin emilmesi için ideal bir ortam sağlar.

Yumurtaları pişirdikten sonra su, iç mekan bitkilerini sulamanın yanı sıra bahçenizdeki bitkiler için de çok faydalıdır. Bahçeniz varsa, yumurtaları pişirdikten ve bitkilerinizi “besledikten” sonra su tasarrufu yaptığınızdan emin olun.

Kaynak: https://www.klix.ba/lifestyle/kucaiured/nemojte-prosipati-vodu-nakon-kuhanja-jaja-vrlo-je-korisna-za-vase-biljke-u-kuci-i-vrtu/230417062

YORUM YAP