Uzman açıkladı: Halsizliğin altında yatan 9 neden » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Nisan 2024 - 14:39

Uzman açıkladı: Halsizliğin altında yatan 9 neden

Uzman açıkladı: Halsizliğin altında yatan 9 neden
Son Güncelleme :

20 Haziran 2023 - 16:24

Uzman açıkladı: Halsizliğin altında yatan 9 neden

Toplumun hemen her kesiminde görülebilen halsizlik, yorgunluk ve kırgınlığın yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkati çeken İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, “Anemi, vitamin ve mineral eksiklikleri, tiroid problemleri, diyabet, enfeksiyonlar, kötü beslenme, kronik iltihabi hastalıklar, uyku bozuklukları ve depresyon, ilaç yan etkileri halsizliğin altında yatan en yaygın nedenler arasındadır” dedi.

Uzman açıkladı: Halsizliğin altında yatan 9 neden

Uzman açıkladı: Halsizliğin altında yatan 9 neden

Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, halsizliğin altında yatan 9 nedeni açıkladı. Doç. Dr. Sivritepe, hemen herkeste görülebilen halsizlik, yorgunluk ve kırgınlığın yaşam kalitesini düşürebildiğine dikkati çekerek “Halsizlik, yorgunluk ve kırgınlık genellikle bir kişinin enerji eksikliği, düşük motivasyon, fiziksel veya zihinsel güçsüzlük hissi gibi belirtilerle ilişkilendirilen semptomlardır. Bu şikayetler birçok hastalığın başlangıç bulgusu olabilmekte ve kişiden kişiye değişebilmektedir. Bu nedenle uzun süren halsizlik, yorgunluk ve kırgınlıkta hekime başvurulmalı, altta yatan nedenler tespit edilmeli ve buna uygun tedavi planlanmalıdır" diye konuştu.

Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, halsizliğin altında yatan 9 nedeni açıkladı. Doç. Dr. Sivritepe, hemen herkeste görülebilen halsizlik, yorgunluk ve kırgınlığın yaşam kalitesini düşürebildiğine dikkati çekerek “Halsizlik, yorgunluk ve kırgınlık genellikle bir kişinin enerji eksikliği, düşük motivasyon, fiziksel veya zihinsel güçsüzlük hissi gibi belirtilerle ilişkilendirilen semptomlardır. Bu şikayetler birçok hastalığın başlangıç bulgusu olabilmekte ve kişiden kişiye değişebilmektedir. Bu nedenle uzun süren halsizlik, yorgunluk ve kırgınlıkta hekime başvurulmalı, altta yatan nedenler tespit edilmeli ve buna uygun tedavi planlanmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: https://t24.com.tr/foto-haber/uzman-acikladi-halsizligin-altinda-yatan-9-neden,23675

YORUM YAP