Uzaktan kumandadaki beş düğmenin üzerindeki çıkıntının ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi? » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 03:29

Uzaktan kumandadaki beş düğmenin üzerindeki çıkıntının ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi?

Uzaktan kumandadaki beş düğmenin üzerindeki çıkıntının ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi?
Son Güncelleme :

28 Nisan 2022 - 23:34

Bir dizüstü bilgisayar veya TV uzaktan kumandasındaki sayısal tuş takımınıza bakarsanız, her ikisinin de 5 numaralı tuş üzerinde küçük bir nokta, iki nokta veya çizgi şeklinde bir çıkıntı olması gerekir. Bu şişliklerin ne için olduğunu biliyor musunuz?

Çoğu durumda, bu öğeleri günlük olarak kullanırız ve bunları işlemek mümkün olduğunca basit olacak şekilde yapılır. Üreticiler bunları yaparken görme engellileri ve görme engellileri de düşünüyorlar, bu nedenle 5 numaralı düğmenin üzerine nokta, iki nokta veya kısa çizgi şeklinde küçük bir çıkıntı yerleştirmek uzaktan kumanda üretiminde yaygın bir standart haline geldi. kontrol.

Bu işaretler, dokunsal bir yer işareti görevi görerek görme engelli kişilerin uzaktan kumandayı kullanmasını kolaylaştırır. Uzaktan kumanda üzerindeki diğer düğmelerin nerede olduğunu belirlemeyi kolaylaştırır.

5 numara tuşu görme engelli ve görme engellilere yardımcı olmasının yanı sıra normal görüşe sahip kişilere de fayda sağlıyor, bu sayede uzaktan kumandayı ona bakmadan veya karanlıkta TV izlerken kullanabilirler.

Aynı çıkıntı bilgisayar klavyelerinde de bulunur, ancak beş rakamına ek olarak F ve J harflerinde de bulunurlar.

Kaynak: https://www.klix.ba/magazin/zanimljivosti/da-li-ste-se-ikada-pitali-cemu-sluzi-ispupcenje-na-tipki-pet-na-daljinskom/220428124

YORUM YAP