Uykuya Dalmanın En Kolay Yolu: 4-7-8 Tekniği ? » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 02:39

Uykuya Dalmanın En Kolay Yolu: 4-7-8 Tekniği ?

Uykuya Dalmanın En Kolay Yolu: 4-7-8 Tekniği ?
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2022 - 22:36

Uykuya Dalmanın En Hızlı Yolu: 4-7-8 Tekniği Size rahat bir uyku bahşedecek basit bir yöntem.

Gece uykusunu güzelce uyuyamamış her insanın ertesi günü de bu durumdan nasibini alır. Uykuya dalabilmek için insanların kendine has yöntemleri vardır. Ilık bir duş almak, taze bir çay içmek ya da gözlerini kapatıp kuzuları saymak…

Fakat bazı zamanlarda bu yöntemler de işe yaramaz. Ne kadar çabalarsanız bile o uyku gelmez. İşte öyle gecelerinizi kurtarabilecek, size rahat bir uyku bahşedecek basit bir yöntem. İhtiyacınız olan tek şey 4-7-8 solunum tekniğini nasıl uygulayacağınızı bilmek.

Bu nefes tekniği, Pranayama adında eski bir yojik tekniğe dayanır ve Dr. Andrew Weil tarafından geliştirilerek günümüze uyarlanmıştır. Tekniğin çok basit ve işlevsel bir uygulaması var.

1. Adım: 4 saniye boyunca nefes al.

2. Adım: 7 saniye boyunca nefesini tut.

3. Adım: 8 saniye boyunca nefesini ver.

 

Resim

İlk denemelerde saniyeleri tutturmanın ya da daha hızlı nefes için molaya ihtiyaç duyulduğu biliniyor. Ancak bunlar dikkat edilmesi gereken önemli püf noktalar. Uygulama esnasında saniyeleri kaçırılmamalı ve bu nefes teknikleri arasında mola verilmemelidir.Bu tekniği sürdürdüğünüz takdirde kalp ritminizin yavaşladığını, zihninizin daha sakin hale geldiğini ve fiziksel olarak rahatladığınızı hissedersiniz.

Ayrıca öğrendiğiniz bu teknik sadece uykuya dalmak için kullanılmaz yoğun stres ve anksiyete anlarında da işinize yarayacağını unutmayın. 4-7-8 tekniğinin bu kadar başarılı olmasının temelinde nefes almanın vücudumuza getirdiği derin rahatlama hissi vardır. Genelde stres anlarında farkında olmasak bile hızlı nefes alıp veririz. Hızlı nefes alıp veriyor olmak vücudu daha da uyarır daha da stresleniriz. Bu döngüyü kırmak için kullanılan doğru nefes alma tekniği, vücuda ihtiyaç duyduğu oksijeni yenilemek için zaman tanır. Organ ve dokularda oksijen artışı sağlar. Bu gevşeme tekniği, vücudun ve sistemlerimiz yenilenmesinde yardımcı olur. Eğer stres temelli bir uyku problemi yaşıyorsanız uyuyabilmeniz için tek seçenek durumla başa çıkmaktır.4-7-8 tekniği sayesinde zihni ve bedeni endişelendirmek yerine doğru nefes almaya odaklanır. Adeta doğal bir sakinleştirici niteliğinde olan bu teknik uykusuz gecelerinizin çaresi olabilir.

Kaynak: https://twitter.com/BilgiTozuu/status/1547630041873334278

 

YORUM YAP