Tırnaklarınızın sararmasının dört nedeni » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 01:45

Tırnaklarınızın sararmasının dört nedeni

Tırnaklarınızın sararmasının dört nedeni
Son Güncelleme :

07 Eylül 2022 - 21:46

Tırnaklarınızın sarardığını fark ettiyseniz, manikürün onları kurtaracağını düşünebilirsiniz. Bu fenomene birkaç şey neden olabilir ve bazen tedavi gerektirir.
Kadın Sağlığı dergisi için dermatolog Shereene Idriss, bunun neden olduğunu ve bununla nasıl savaşılacağını dört neden sıraladı.

Koyu oje sürün

Tırnaklar gözeneklidir. Onlara vernik uygulandığında, özellikle koyu olan, pigment emilebilir.

Dr. Idriss, “Verniklerdeki demir oksitler oksitlenir ve zamanla kaybolacak geçici bir sarı pas rengine neden olur” diyor.

Tırnaklarınızda sarı lekelerin oluşmasını istemiyorsanız ve koyu ojeleri tercih ediyorsanız, uygulamadan önce şeffaf bir baz kat uygulayın.

Mantarın var

Spor salonundakiler gibi halka açık duşları kullanma eğilimindeyseniz, mantar tırnak enfeksiyonu kapma olasılığınız daha yüksektir.
“Sporcu ayağı, tırnakların sarı-yeşile dönmesine ve sonunda tebeşir gibi kırılgan hale gelmesine neden olabilir. Sorunun nedeninin bu olduğundan şüpheleniyorsanız, Dr. Idriss dermatoloğunuzla konuşmanızı önerir.

Sigara içiyorsanız veya vitamin eksikliğiniz var

Kesin nedeni bilinmemekle birlikte, sarı tırnaklar yaygın olarak kronik akciğer hastalığı veya zayıf karaciğer fonksiyonu olan kişilerde ve ayrıca uzun süreli sigara içenlerde tırnaklar tütün dumanı ile temas ettiğinden dolayı görülür.

Doktor, “B12 ve çinko gibi bazı vitaminlerin eksikliği de zamanla tırnak renginin bozulmasına neden olabilir” diyor.

Ailenizden birinin de sarı tırnakları var

Dr. Idriss, “Bu son derece nadirdir ve sarı tırnak sendromu olarak bilinir. Orta yaşta başlar ve sarı tırnaklar ve ayak tırnakları, bacaklarda şişme ve kronik solunum güçlükleri gibi solunum sorunları ile ilişkilidir” dedi.

Bu durumda, değişiklikler genetik bir mutasyondan kaynaklandığı için tırnaklarınız normale dönebilir veya dönmeyebilir.

https://www.klix.ba/lifestyle/cetiri-razloga-zbog-kojih-vasi-nokti-mogu-pozutjeti/220907099

YORUM YAP