Srebrenica’nın Şehit Torunları Çetnik Kadını Programa Çıkarmamalı » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 00:22

Srebrenica’nın Şehit Torunları Çetnik Kadını Programa Çıkarmamalı

Srebrenica’nın Şehit Torunları Çetnik Kadını Programa Çıkarmamalı
Son Güncelleme :

01 Ekim 2016 - 18:57

Srebrenica’nın Şehit Torunları Çetnik’i Programa Çıkarmamalı

 

Bosna Savaşı daha doğrusu katliamı ,her ne kadar 1995’te Dayton ile anlaşma yaparak bitmiş gibi görünse de savaşı yaşayan ve bunun yanında savaşta olmasa bile bizim gibi akrabaları orada ölüm ,işkence ve psikolojik travma yaşayan insanların zihninden hiç gitmedi ve gitmeyecek gibi duruyor..Zaten bu konuda Alija merhum ” “Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.”demiştir.. Bizler de intikam duygusu taşımasak bile yapılanları unutmuyoruz..Neyi mi?

İvana Sert Kartalkaya'da sırp çetnik işareti yaparken

İvana Sert Kartalkaya’da sırp çetnik işareti yaparken

Komşusu Sırpların her sabah beraber kahve içerken birden bire savaş başlayınca Boşnakların kanını içmeye başlamasını.. Her gün birbirine güzel sözler söyleyen ve muhabbet eden Sırp komşularının savaş başlayınca Boşnak komşularını Sırp ordusuna söyleyerek onların ya kamplara götürülerek öldürülmesini ya da direkt şehit edilmesini sağlayarak Büyük Sırbistan hayaline ulaşmaları yolunda Boşnak katliamı yapılmasını.. Boşnak kadınlara tecavüz edilmesini..Esir Boşnakların sağ elinde son iki parmağın kesilerek ” İşte şimdi Sırp oldunuz ” denilerek hakarete uğramaları ve arkasından öldürülmelerini..Ancak biz her zamanki Sağduyumuzla İntikam değil,unutmama ve tedbirli olmayı tercih ediyoruz..

Savaş dönemlerinde Sırp futbolcular yine Türk takımları tarafından transfer edilirdi ki ben bunu hiç anlamamış ve ” nasıl olur da Boşnakları katleden bir milletten Boşnak dostu ve ağabeyi olarak bilinen Türkiye’den takımlar böyle yapar” diye düşünmüşümdür..Bu ihanet mi ? Basiretsizlik mi ? Yoksa kendi menfaatlerinin Boşnak kardeşlerinin önüne geçirilmesi mi? Ama sonradan gördük ki menfaat herşeyin önüne geçmiş..

Halen daha aynı durumlar Türk Tv’lerinde de yaşanıyor..TV8’de giyim yarışmasında jüri üyeliği ” 3 parmak yani ÇETNİK İŞARETİ “yapan bir Sırp İvana Sert ,programa katılıyor ve buradan para kazanıyor..Bu beni açıkçası hiç şaşırtmadı .Çünkü kanal sonuçta para kazanmaya bakar ve bunu hiç düşünmez..Ama ya Boşnaklar onu TV’ye çıkarıp üstelik içinde Boşnak ismi geçen programa davet ederlerse ???

Evet..Maalesef bu hanımefendi 2 gün sonra ( 1 Ekim) Rumeli TV’ye çıkacak.. Boşnak Kahvesi isimli programa katılacak..Çetnik işareti yaptıktan sonra gelen tepkiler üzerine ” Ben Müslüman ve Türküm ” deyip kuyruğunu sıkıştığı yerden çıkarma gayreti içine girdi. Ama yemezler İvana !! Türk’sen ismini değiştir..Müslümansan herkesin huzurunda programda Kelimei Şehadeti getir de inanalım..

Ya peki Program sunucusu Boşnak isimlere ne demeli? Bu kadının programa çıkma nedeni ne ? Ne için çıkaracaksınız ? Çetnik ruhunu mu soracaksınız ? Katledilen ve tecavüze uğrayan Boşnak kadınlarının neden o zulme maruz bırakıldığını mı öğreneceksiniz? Çetnik’lik nedir ? Sen hala Çetnik misin diye soracak mısınız ? Her gün beraber kahve içtiğiniz Boşnakları nasıl katledebildiniz ? Hiç mi vicdanınız rahatsız olmadı diye soracak mısınız ?
Yapmayın beyler !! Şu son günlerdeki Sırpların küstah tavırlarından sonra bu kadını programa çıkarmanız demek ,Sırp futbolcuları ve jüri üyelerini transfer eden Türk firmaları ve takımlarından bir farkınız olmadığını gösterecek..Siz de mi menfaat için yapıyorsunuz bu işi diye eleştiri oklarına maruz kalacaksınız.. Şehit edilen Boşnak kardeşlerimizin ruhlarını ve kemiklerini sızlatacaksınız ..Srebrenica yakanızı bırakmaz… !!

Burada tüm Sırpları hedef aldığımı anlayacak beyinlerin çok olduğunu düşünüyorum..O zaman hemen yazayım: Savaşta Boşnaklarla beraber savaşan Sırplar ve Sırp generaller de vardı..Biz zaten İvana’nın onlar gibi olmasını istiyoruz..Ama bu kadında o yok beyler !! Çetnik işareti içindeki Büyük Sırp Ruhunun devam ettiğini gösteriyor..Eleştirimiz buna ve bunları programa çıkaran Srebrenica ve Bosna’daki diğer şehit edilen Boşnakların torunları Türkiye’de yaşayan iki Boşnak sunucuya !!

Yoksa Sırpların içinde Çetnik’liğe karşı olan ve insaflı Sırplar da var..Biliyoruz ..İsterdik ki programı hazırlayan Boşnak sunucular da onlar gibi olsa !!

Zeki Aydın

YORUM YAP