Sancak'taki Boşnak Partilerinin İttifakına Türkiye'den Destek » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 08:51

Sancak’taki Boşnak Partilerinin İttifakına Türkiye’den Destek

Sancak’taki Boşnak Partilerinin İttifakına Türkiye’den Destek
Son Güncelleme :

06 Ocak 2017 - 17:46

Sırbistan’da faaliyet gösteren Boşnak partileri SDA Sancak ve SDP’nin “stratejik işbirliği” anlaşması imzalamaları, Türkiye’deki Boşnaklar tarafından sevinçle karşılandı .

Pendik Anadolu Bosna Sancak Derneği tarafından konuya ilişkin olarak yayınlanan bildiride;
“Boşnakların, Sırbistan Cumhuriyet Anayasası ve Kanunları ve Uluslararası Hukuk Normlarındaki haklarının ve ulusal (etnik) kimliğinin korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesini tamamen destekliyoruz. Buna bağlı olarak Sancak’ta siyasi denge ve pozitif siyasi iklimin oluşturulması, siyasi ve sosyo-ekonomik haklarının gerçekleştirilmesi ve Sancak vatandaşlarının daha etkin (hızlı) ekonomik gelişmesi amaçlarına sahip iki lider Boşnak partinin beyannamesine destek vermekteyiz. Beyanname eylemlerinin gerçekleşmesine sebat etmenizi ve Sancak sosyal yapılarının uzlaştırılmasına dürüst olarak devam edeceğinize inanıyoruz. Böylece, beyanname dış yatırımları ve stratejik hedeflerinin çözülmesi ve katkıda bulunulması için pozitif atmosfer oluşturulacaktır.

Hem geçmişte hem de gelecekte, her alandaki bütün desteğimiz sizinledir. Pendik Boşnak kardeşlerinden size selam gönderiyoruz” denildi. Zeynep Işıl Hamzıç kaynak:Zambak.ba

manset4888-nhk6h3yueskm1489t2so

 

YORUM YAP