Polatlı'da Boşnak Medya İle Boşnak Buluşması Gerçekleşti » Boşnak HaberBoşnak Haber

4 Mayıs 2024 - 22:29

Polatlı’da Boşnak Medya İle Boşnak Buluşması Gerçekleşti

Polatlı’da Boşnak Medya İle Boşnak Buluşması Gerçekleşti
Son Güncelleme :

14 Eylül 2017 - 0:33

Haber : Meltem Yaşar  Boşnak Medya Ankara

Polatlı ‘nın Ördekgölü Köyü Boşnakları ,kültür haber sitesi Boşnak Medya öncülüğünde bir araya geldi Konuk olarak katılan Bundan yaklaşık 6 yıl önce kurulmuş olan Boşnak Medya’nın Yayın Danışmanı ve Onursal Başkanı Şevket Koç,burada 1890’lı yıllarda Bosna’dan göç eden hemşehrileri ile Boşnak Buluşması gerçekleştirdi ..
 
Çok sıcak bir ortamda gerçekleşen buluşmada kültür,tarih ve Boşnakların geçmişi konuşuldu..
 
Pita,klukuşa,dila ve slatka Pita gibi Boşnaklara has yöresel yemekler yendi ve Boşnak kahveleri içildi. Boşnak Medya sitesi yayın danışmanı Şevket Koç,bu tür buluşmaların kültür ve birlik beraberliğin canlandırılması adına çok önemli olduğunu ,unutulan kültürel değerlerin yeniden canlandırılması ve yaşanması adına inanılmaz faydalar sağladığını daha önce yaptıkları faaliyetlerden örnekler vererek anlattı.
“Bu etkinliklerideki amacımız; değerlerimizin unutulmaması kültürümüzün,Tarihimizin yaşatılarak bir sonraki kuşaklara aktarılması ve birlik beraberliğimizin artırılması yönünde olmasıdır diye söyledi.”
 
 
Ayrıca merakla beklenen Şevket Koç beyin Türkiye’de ilk defa ve uzun emeklerle çıkarılmış olan “Türkiyeli Boşnaklar Ata Yurttan Anayurda” kitabı tanıtılarak imza günüde gerçektirilmiş oldu.
 
 
 
Yeni kurulan Boşnak Medya Ankara temsilciliğini temsilen “Zekai Aktan Terziç” ve Sitenin Ankara Temsilcisi “Meltem Yaşar’ın” da aralarında bulunduğu 35 kişinin katıldığı program bu tür programların tekrarı dilekleriyle sona erdi.. Boşnakların Posedak geleneğinin yaşatıldığı program sonunda herkesin yüzünde memnuniyet ifadesi vardı.
 
 
 

YORUM YAP