Orta Bosna'nın Cevheri Tabiat Anıtı Tajan ( Doğal Güzelliği Öğrenelim ) » Boşnak HaberBoşnak Haber

18 Nisan 2024 - 00:00

Orta Bosna’nın Cevheri Tabiat Anıtı Tajan ( Doğal Güzelliği Öğrenelim )

Orta Bosna’nın Cevheri Tabiat Anıtı Tajan ( Doğal Güzelliği Öğrenelim )
Son Güncelleme :

22 Kasım 2015 - 17:09

Orta Bosna’nın Cevheri: Tabiat Anıtı Tajan

54740476

Bosna Hersek’teki çekici atraksiyonlardan biri olan Tabiat Anıtı ‘Tajan’ Zavidoviçi, Kakany ve Vareş belediyeleri arasında, 1297 metre rakımında bulunur. Tabiat Anıtı ‘Tajan’ alanı kanyonlar, doğal köprüler, şelaleler, mağaralar, yabani hayvanlar, göl ve endemik bitkilerle zengindir. 50 km2 büyüklüğünde olan ‘Tajan’ parkının alanı 2008 yılında koruma altına alındı. Bosna Hersekteki en genç ve Zenitsa-Doboy kantonundaki koruma altında olan tek park olarak sayılır.

vodopad-tajan

İyi bir konumu ve ulaşımı olan Tabiat Anıtı ‘Tajan’ turizm ve rekreasyon için inanılmaz imkanları sağlar. Misafirlerin hoş oturumu için ‘Tajan’ parkında gerekli olan bütün binalar ve altyapı mevcuttur. Dağcılık, rafting, kayak, bisiklet turları ve her türlü macera sporları için uygun bir mekandır.

 

Ayrıca meşhur mağalara ve ‘Maşitsa’ adlı doğal gölüne götüren yollar yapılmış. Tajan başta olmak üzere doğalı sevenler içindir. Bu yer hem yaz hem de kış turizmi için uygundur. Tabiat anıtı ‘Tajan’ içerisinde, arkeolojik bulgular ve 15000 önce yaşamış hayvanların kemiklerinin bulunduğu 100’den fazla mağara vardır. Tajan’ı kaplayan yoğun ormanlar kurt, ayı, tilki, tavşan, geyik ve domuz gibi yabani hayvanlarla, nehir ve dereler ise balıklarla zengindir. Orta Bosnadaki daglar arasında saklı olan bu mekana Zavidoviçi ve ya Kakany şehri üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yazan: NESİP VUKOVİC

YORUM YAP