O Kan Grubuna Sahip Olanlar Hastalıklara Karşı En Dirençli Olanlar..Bakın Hangi grup ? » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 06:20

O Kan Grubuna Sahip Olanlar Hastalıklara Karşı En Dirençli Olanlar..Bakın Hangi grup ?

O Kan Grubuna Sahip Olanlar Hastalıklara Karşı En Dirençli Olanlar..Bakın Hangi grup ?
Son Güncelleme :

30 Ekim 2022 - 22:25

0 ( sıfır ) kan grubuna sahip kişiler özeldir çünkü diğer tüm gruplara kan verebilirler ancak yine de sadece kendi kan gruplarından kan alabilirler.
Ancak, onları diğerlerinden oldukça farklı kılan tek şey bu değil. En son tıbbi araştırmalara göre, bu kan grubuna sahip kişilerin daha fazla direnç nedeniyle daha sağlıklı oldukları tespit edilmiştir.

Yani bilim adamları, 0 kan grubunun diğerlerine hakim olduğunu doğruladılar. Kan grubu 0 olan kişilerin inme ve kalp krizi gibi kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğu, hafıza sorunlarının daha az olduğu, ayrıca belirli kanser türlerinden muzdarip olma olasılıklarının çok daha düşük olduğu da kanıtlanmıştır. Pankreas kanseri ve mide kanseri gibi…

Organizmanın hastalıklara karşı daha dirençli olması nedeniyle kan grubu 0 olan kişiler ortalama olarak daha uzun yaşarlar. 0 kan grubunun en sağlıklı olmasının şu ana kadar bulunan nedenlerinden biri, bu özel grubun kanının kanın pıhtılaşmasına neden olan daha az molekül içermesi ve kalp krizi ve felçlerine kan pıhtılarının neden olmasıdır.

Ayrıca kalbe iyi gelen beyne de iyi gelir, kalp ve damar hastalıkları için pek çok risk faktörü aynı zamanda akıl hastalıkları için de risk faktörüdür.

Bununla birlikte, daha yatkın oldukları bazı hastalıklar vardır. Bunlar ülser görünümü, tiroid fonksiyon bozukluğu, düşük tiroid hormon seviyeleri ve iyot eksikliği gibi hastalıklardır. Bu işlev bozuklukları, aşırı vücut ağırlığı veya su tutma gibi istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

Kaynak: klix.ba

YORUM YAP