Migren ve Şiddetli Baş Ağrısından Kurtulmanın Kolay Yöntemleri. » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 04:05

Migren ve Şiddetli Baş Ağrısından Kurtulmanın Kolay Yöntemleri.

Migren ve Şiddetli Baş Ağrısından Kurtulmanın Kolay Yöntemleri.
Son Güncelleme :

04 Nisan 2022 - 15:07

migren-kapak.jpg

Hayatında hiç baş ağrısı çekmemiş biriyle karşılaşmak oldukça zor. Bütün baş ağrılarının yaklaşık yüzde 90’ı iş stresi, ev harcamaları, çeşitli aile kavgaları ve çocuklarımızın geleceği ile ilişkilidir. Buna bağlı günlerimizi ve hayatımızı mahveden şiddetli baş ağrıları ve migrenlerle bazı egzersizlerle nasıl mücadele edeceğinizi öğrenmek ister misiniz? Detaylı olarak paylaşıyoruz.

Çeşitli olarak baş ağrıları vardır. Aynı zamanda başının tamamına yayılan ağrıların olduğunu söyleyenlerde. Donuk ağrı ve tutukluk hissi yaşayanlar ve ayrıca günlük yaşamın normal aktivitelerini yapamayacak kadar kafası karışmış olanlar. Migren ise vasküler baş ağrılarının bir parçasıdır ve kadınlarda daha sık görülür. Migren genellikle başın sadece bir kısmında zonklama ve çok şiddetli ağrıya neden olur. Ayrıca mide bulantısı ve kusma, titreme ve baş dönmesi gibi faktörlerde hissedebilirsiniz.
Ne yazık ki çeşitli baş ağrılarını sınıflandırmak çok zordur ve onları yenmek için bir çare bulmak bile kolay değildir. İlaçlar kesinlikle yardımcı olabilir. Ama aynı zamanda önleyici bir şekilde her gün kendimize de dikkat etmeliyiz. İşte o zaman istersek bu 11 basit ve eğlenceli egzersizleri deneyebiliriz.
MİGREN VE BAŞ AĞRILARINI ÖNLEYEN EGZERSİZLER
Şiddetli baş ağrıları ve migrenle mücadele etmek için aynada yapılacak 11 basit egzersiz, yüzü ve saç derisini eğitmek için yeterlidir. Aynanın karşısına geçip güzel yüzümüze iyi bakmamız yeterli olacaktır. Yüzdeki ve saç derisindeki gerginliği gidermek için şu hareketleri uygulamaya hazır olacağız:

kaşlar yukarı ve aşağı: iki kaşı birlikte hızlıca kaldırıyoruz, sonra rahatlıyoruz ve geriye düşmelerine izin veriyoruz.

Sağ kaş yukarı ve aşağı: Bu hareket sizin için çok zorsa, diğer kaşınızı elinizle sabit tutarak ve ardından önceki alıştırmada olduğu gibi sağ kaşı yukarı ve aşağı hareket ettirerek yardımcı olabiliriz.

Aynısını sol kaş ile yapıyoruz, gözlerinizi sıkın ve tekrar açın: hadi pozisyonu birkaç saniye koruyarak hızlıca yapalım ve sonra rahatlayalım.

Sağ göze sertçe göz kırpıyoruz ve tekrar açıyoruz: ağzın sağ köşesini kaldırmak için yüzün sağ tarafıyla çok fazla göz kırpıyoruz.

Aynısını sol gözle yapıyoruz göz kırpıyoruz ve tekrar açıyoruz sonra kaşlarımız ile birlikte aşağı, burun çizgisine doğru hareket ettiriyoruz.

Sonra maksimuma kadar esniyoruz ve sonra ağzı tekrar kapatıyoruz ardından çeneyi kademeli olarak maksimum açıklık konumuna gevşeterek ağzı yavaşça açıyoruz. Sonra yavaş yavaş ağzı kapatıyoruz.

Çenemizi sağa ve sola hareket ettiriyoruz, ağzı hafifçe açıyoruz ve çeneyi birkaç kez yavaşça sağa ve sola hareket ettiriyoruz.

Burnumuzu kırıştıralım: kötü bir koku aldığımızda olduğu gibi burnu yukarıya çekelim ve surat yapalım: bu etkili bir egzersizdir.

 

Kaynak: https://www.karar.com/saglik-haberleri/migren-ve-siddetli-bas-agrilarindan-kurtulmak-hic-bu-kadar-kolay-1659276

YORUM YAP