Leicester City 'e 25 milyon Euro'ya Transfer olan Oyuncumuz Çağlar Söyüncü'yü Tanıyalım » Boşnak HaberBoşnak Haber

30 Nisan 2024 - 21:59

Leicester City ‘e 25 milyon Euro’ya Transfer olan Oyuncumuz Çağlar Söyüncü’yü Tanıyalım

Leicester City ‘e 25 milyon Euro’ya Transfer olan Oyuncumuz Çağlar Söyüncü’yü Tanıyalım
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2018 - 17:37

Zeynep Işıl Hamziç  Boşnak Medya

Almanya’da Freiburg forması giyen Çağlar Söyüncü, 23.05.1996 yılında İzmir’in Menemen ilçesinde dünyaya geldi.Çağlar Söyüncü anne tarafından Arnavut baba tarafından ise Boşnak’tır.Babası menemenli Boşnak’larımızdan annesi ise Alaçatılı Arnavut’larımızdandır.

Premier Lig ekibi Leicester’a 25 milyon euro bonservis bedeli karşılığında 5 yıllığına transfer olan Çağlar Söyüncü’nün kariyerindeki müthiş yükselişi, gençlere örnek olacak cinsten… 4 yılda amatör kümeden Premier Lig’e yükselen Çağlar Söyüncü Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. (Skorer)

Cengiz’den Çağlar Söyüncü’ye: Şimdi Cenk Tosun düşünsün…

İngiltere Premier Lig’in zirveye oynayan ekiplerinden Leicester City, 15 kez A Milli formayı giyen Çağlar Söyüncü’yü 30 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. Çağlar sosyal medya hesabından Avrupa’da oynayan Milli Takım arkadaşlarına gönderme yaptı.Twitter hesabından Altınordu’da birlikte oynadığı ve Milli Takım’dan da arkadaşı olan Çağlar’ı kutlayan Cengiz, ”Kardeşim hayırlı olsun, şimdi Cenk Tosun düşünsün” yazarak Premier Lig’de Everton forması giyen Cenk Tosun’a gönderme yaptı.

Futbola forvet olarak Menemen Belediyespor başladı. 2011 yılında Bucaspor’a transfer olduktan sonra stoper mevkine geçti. Bucaspor ile U-16 liginde Ege birinciliği yaşadı.

2014 yılında İzmir ekibi Altınordu’ya transfer oldu, 2015 yılından itibaren devamlı oynamaya başlayarak takımının vazgeçilmezi haline geldi.

Altınordu’da gösterdiği başarılı performansla Alman ekiplerinden Freiburg’un dikkatini çekti ve 2016 yılında 2.5 milyon euroya Almanya ligine transfer oldu. Bu transferle PTT 1. Lig’den Avrupa’ya transfer olan ilk futbolcu ünvanına sahip olan genç futbolcu aynı zamanda Türkiye Milli Takımının formasını da giydi. 2018 senesinde ise 21 milyon euro bonservis bedelliyle İngiltere’nin Leicester City kulübüne transfer oldu.

8 yaşından itibaren babasının antremanlarını izlediğini ifade eden genç futbolcunun babası Ömer Söyüncü, emekli ve şu an oto galeri işiyle uğraşmaktadır.

Kaynak :Alaçatı Erdal Söze Tutak

YORUM YAP