Kış aylarında doğan bebekler hakkında birkaç gerçek » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 05:48

Kış aylarında doğan bebekler hakkında birkaç gerçek

Kış aylarında doğan bebekler hakkında birkaç gerçek
Son Güncelleme :

01 Ocak 2023 - 14:17

Owlet Care dergisi, kış aylarında doğan bebekleri inceleyen birkaç araştırmaya atıfta bulundu. Bilim adamlarının keşfettiği birkaç özellik var.

Avustralya’daki Harvard ve Queensland Üniversitesi’nden araştırmacılar , “kış bebeklerinin” yaz aylarında doğan bebeklerden ortalama olarak daha büyük olduğunu buldular. Ayrıca yedi yaşındaki çocukların katıldığı bir araştırma yürüttüler. Kış aylarında doğan çocukların daha uzun, daha kilolu ve daha büyük bir baş çevresine sahip oldukları kanıtlanmıştır.

Queensland Üniversitesi’nde de yapılan araştırmalar, bu bebeklerin daha sakin olduklarını, yani daha iyi davrandıklarını gösterdi. Ne yazık ki, Oxford araştırmacıları multipl skleroz geliştirme şanslarının daha yüksek olduğunu bulmuşlardır. Bunun nedeni, annelerin kış aylarında daha az D vitamini alması olabilir, bu da anne karnındaki bebeği etkiler.

“Kış bebeklerinin” kemikleri “yaz bebeklerine” göre daha zayıftır. Bu aynı zamanda annenin D vitamini emiliminin azalmasına da bağlanıyor. Princeton’da yapılan araştırmalara göre, Mayıs ayında gebe kalan ve kışın doğan bebeklerin daha erken doğma şansı daha yüksek.

2014 yılında yayınlanan araştırma , kış aylarında doğan bebeklerin daha erken emeklemeye başladığını göstermiştir. Olumlu bir gerçek de, Noel’de doğan bebeklerin 100 yıldan uzun yaşama olasılıklarının en yüksek olduğudur.

YORUM YAP