Kırılgan kemikleriniz varsa hangi yiyecekleri daha sık tüketmelisiniz? » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 05:10

Kırılgan kemikleriniz varsa hangi yiyecekleri daha sık tüketmelisiniz?

Kırılgan kemikleriniz varsa hangi yiyecekleri daha sık tüketmelisiniz?
Son Güncelleme :

20 Haziran 2022 - 18:23

Kırılgan veya zayıf kemikleriniz varsa, onları güçlendirmenize yardımcı olabilecek birkaç yiyecek vardır.

Beslenme uzmanı Amy Goodson, Eat This Not dergisine bu gıdaların sık tüketildiğinde kemikleri güçlendirdiğini, ancak sihirli bir şekilde ağrıyı tamamen ortadan kaldıramayacaklarını akılda tutmak gerektiğini söyledi.

Süt

İster inanın ister inanmayın, kemikleri güçlendirmek için günde sadece 230 ml süt yeterlidir. Yaklaşık 300 miligram kalsiyum da dahil olmak üzere 13 temel besin alacaksınız.

Peynir

Peynir sadece mükemmel bir kalsiyum kaynağı değil, aynı zamanda sağlıklı yağlar ve proteinler de içerir. Beyaz kan hücrelerinin üretimi için gerekli olan A vitamini ve kırmızı kan hücrelerinin üretimine katılan B12 vitamini içerir. Yukarıdakilerin tümü kemik sağlığını iyileştirmenin anahtarıdır.

Yoğurt

Her gün bir bardak yoğurtun dörtte üçünü içmek yeterlidir. Bu, önerilen günlük miktar olan yaklaşık 300 miligramdır. Ancak az miktarda şekerli yoğurt satın almak önemlidir, çünkü kilo alımı ve kalp hastalığı riski gibi sorunlara neden olabilir.

Zeytin yağı

Çalışmalar, zeytinyağı tüketmenin ateroskleroz ile ilişkili biyobelirteçleri azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Ayrıca, ibuprofene benzer anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Goodson, “Kalorileri kontrol altında tutmak için her öğünde bir çorba kaşığı zeytinyağı almak yeterli” dedi.

 

Kaynak: https://www.klix.ba/lifestyle/gastro/koje-namirnice-biste-trebali-cesce-konzumirati-ako-imate-krhke-kosti/220620090

YORUM YAP