İNEGÖLLÜ BİR BOŞNAK AİLEDEN ÖRNEK BİR DAVRANIŞBoşnak Haber

16 Nisan 2024 - 17:23

İnegöllü Boşnak Ailenin Örnek Davranışı

İnegöllü Boşnak Ailenin Örnek Davranışı
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2015 - 2:28

İNEGÖLLÜ BİR BOŞNAK AİLEDEN ÖRNEK BİR DAVRANIŞ

Uzun araştırmalardan sonra Bosna’daki akrabalarına ulaşan İnegöllü bir Boşnak aile, Bosna’daki akrabalarını yalnız bırakmama ve onların hep yanlarında olduklarını ve olacaklarını hissettirmek adına örnek bir girişim başlattı.

Söz konusu aile, Bosna’daki akrabalarını bulduktan sonra ilk olarak, akrabalarından küçük bir çocuğun rehabilitasyon masraflarını üstlendi ve üstlenmeye devam ediyor. Ardından Bosna’yla ve akrabalarıyla olan ilişkilerini güçlendirmek adına üniversite çağına gelmiş bir aile üyesini Bosna’da üniversite eğitimine gönderdi. Gelecek yıl ise, Bosna’dan Türkiye’ye üniversite eğitimi için gelecek olan bir akrabası için kendi aralarında bir fon oluşturarak devlet bursuna ilaveten özel bir burs vermeyi planlıyor.

Bu örnek Boşnak aile, bu Ramazan’dan itibaren de Bosna’daki yakınlarını bayramlarda ve zor zamanlarda onları yalnız bırakmama kararını almış durumda…

inegol-bosnak-aile

İsmini açıklamak istemeyen bir aile üyesi: “Fitre, zekat ve çeşitli yardımlarla desteklemeye çalıştığımız insanlarımız için ülkemizde yaptıklarımızı Bosna’da yardıma muhtaç akrabalarımız için niye yapmıyoruz diye düşündük. Bu yıldan itibaren de ülkemizde yaptığımız yardımlara Bosna’daki akrabalarımızı da dahil etme kararı aldık. Bu fikir, aile arasında büyük bir heyecan yarattı. Tahminlerimiz ötesinde bir fon oluştu. Şimdi bu fonu, Bosna’daki akrabalarımıza ulaştırmayı düşünüyoruz.”

Söz konusu aile üyesi: “Bosna’ya belediyeler, dernekler, hayır kurumları ve devletçe yapılan çeşitli yardımlar söz konusu. Ancak, bireysel olarak kendi akrabalarımıza bu kabil bir yardımda bulunmak ise, çok alışılagelmiş bir durum değil. Bu fikir, aslında aramızdaki bağları daha da güçlendirecek ve uzun yıllar sürmesine vesile olacak bir davranış türü olacaktır. Ramazan’da, Kurban’da onları hatırlamak çok güzel bir dayanışma yaratacak ve onlar da yalnız olmadıklarını hissedecekler. Bu örnek davranış, maddi bir yardım olabileceği gibi, kazak, eşarp vs gibi bir bayram hediyesi de olabilir. Bosna’daki akraba çocuklarına bayram hediyesi şeklinde oyuncak gibi şeyler de olabilir. Ki bunu Bosna’ya göndermek oldukça kolay ve ucuz. PTT Kargo bu kabil şeyleri çok güvenli ve ucuz bir şekilde Bosna’ya gönderebiliyor..”

Son olarak: “Bu fikrimizi bazı Boşnak ailelerle paylaşmaya karar verdik ve çok olumlu tepkiler aldık. Şimdi diyoruz ki –Neden olmasın? Tüm Boşnak aileler neden bu tür girişimlerde bulunmazlar ki? Ki bu yardım ve hediyeler, Bosna’mıza bir destektir. bir moraldir…. Her Boşnak ailede de bu tarz bir sorumluluk olmalıdır…

 

YORUM YAP