Sağlıklı bir yaşam sürmek, sadece fiziksel olarak iyi hissetmek için değil, aynı zamanda zihinsel olarak da iyi hissetmek için gereklidir. O halde bu amaca ulaşmak için vücudumuzun bize ilettiği işaretleri iyi anlayıp yorumlamaya her zaman son derece dikkat etmeliyiz.
Küçük ve zararsız ağrılar veya rahatsız edici tekrarlayan duyumlar, buna bağlı önemli belirtilerin olabileceğini düşünmeyiz ve genellikle göz ardı ederiz. Bu duruma bir örnek olarak, elin parmaklarında hafif bir karıncalanma hissi yaşayabilirsiniz.
DİKAKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI SEMPTOMLAR
Bazen basitçe göz ardı edilen bu semptom, genellikle diğer duyumlara eşlik eder ve birlikte başka bir şeyin varlığını ortaya çıkarır. Semptomlar arasında, örneğin, hafif bir duyarlılık kaybı buluyoruz: Bu, dokunma hissinin ve parmaklardan başlayıp ele yayılan sıcak ve soğuk arasındaki ayrımın kademeli olarak kaybolmasıdır. Veya bunun yerine, çevredeki ortamın iklimi ile ilişkili olmadığında tuhaf bir durum olan ellerin sıcaklığındaki ani olarak meydana gelen değişiklik.
Bazen, elde karıncalanma, en basit hareketleri bile engelleyebilecek bir güçsüzlük veya güç kaybı hissi olarak biliriz. Periyodik veya sürekli olarak kendini gösteren bu durum, nesnelerin her an kontrolden çıkabileceği hissini de beraberinde getirir. Son olarak, genellikle karıncalanma hissinin başlangıcında ortaya çıkan güçlü bir ağrı hissi de olabilir.
ELLERDE KARINCALANMA VE UYUŞMA HİSSİNE DİKKAT!
Ekstremitelerde karıncalanma ile bağlantılı olarak bu semptomlarla karşılaştığımızda, gerçekten sinir bozucu bir dizi patolojiyle uğraşmak zorunda kalabiliriz. Her şeyden önce karpal tünel sendromu: Sinirlere baskı yaparak, yanlış duruş sonucu rahatsızlık ve akut ağrı hissedebilirsiniz. Diğer bir sorun ise özellikle ihmal edildiğinde veya zamanında teşhis edilmediğinde çok tehlikeli olan dolaşım bozuklukları ile ilgili olabilir. Veya semptomlar bazı enfeksiyonlarla, vitamin eksikliğiyle veya bazı durumlarda gerçek panik ataklarla ilişkili olabilir.
KARINCALANMA TEKRAR EDERSE MUTLAKA UZMAN DOKTORA BAŞVURUN!
Her durumda, olası nedenleri bilmek faydalı olsa da, gerekli beceriler olmadan asla kendi kendine teşhis koymaya çalışmamalıyız. Karıncalanma düzelmezse ve gerçekten de birkaç hafta devam ederse, derhal bir doktora veya uzmana başvurmak zorunlu olacaktır. Özellikle uyku döngüsünü olumsuz etkilediği veya vücudun diğer bölgelerine de yayılmaya başladığı durumlarda. İşte tam da bu nedenlerden dolayı, bazı durumlarda asla göz ardı edilmemeleri gerektiğinden, karıncalanma ve uyuşmaya çok dikkat ederiz.
Kaynak: karar.com